Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖBS föll på tillfällig hemmaplan

Med isproblem i Östersund tvingas ÖBS spela hemmamatcherna i Sundsvall.
I "hemmapremiären" blev det förlust mot Karlsborg.

Följetongen om bandyns isproblem på nya Östersund Arena går vidare. Tills vidare är Östersunds BS hänvisade att spela sina division 1-matcher på annat håll – den här gången på Söråkers IP i Sundsvall.

Mot Karlsborg hängde ÖBS med bra i första halvlek. 3–3 blev dock 3–5 under de sista minuterna innan paus.

– I första halvlek tycker jag att det är jämnt. Vi hänger med bra och det är två slarviga mål vi släpper in på slutet, säger Thomas Lilo, tränare i ÖBS.

Karlsborg byggde vidare på det övertaget och vann till slut med klara 4–9.

– Vi får lite mer press på oss efter paus. De har mer boll och kan styra spelet. Jag tycker ändå att vi uppträder bättre, ett snäpp framåt spelmässigt från senast, säger Thomas Lilo.

ÖBS får besöka Söråkers IP igen till helgen – då är det bortamatch mot just Söråker. Om allt går enligt prognos blir det dock "riktig" hemmapremiär 30 november.

– Det jag har hört är att det ska finnas is nu i veckan. Även om den inte är riktigt i ordning för spel hoppas jag att vi kan komma ut och träna som vanligt på tisdag, säger Thomas Lilo, som understryker betydelsen av att träna på fullstor plan.

– Att komma som vi gör, från rinkbandyträning i en hockeyhall till att komma ut på stor plan, det är stora kontraster. När vi pratar med våra motståndare har de varit ute i minst några veckor på stor plan. Det gör skillnad. 

ÖBS–Karlsborg 4–9 (3–5)

Mål, ÖBS: Erik Risby 2, Emil Larsson, Erik Nilsen.