Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OBS: TV-VINJETTBluegrass på Livekarusellen

I dag snurrar musiktävlingen Live-karusellen åter i gång.
I Östersund kommer 11 band att tävla mot varandra i tre deltävlingar.

Annons

Det är ett musikmässigt brett startfält som hoppar på Livekarusellen i år. Punk, metal, pop och singer/songwriter är några genrer som går att skönja i bandlistan. Dessutom finns i år även bluegrass representerat, detta i och med Östersundsbandet Table of nations.

Bandet startade i höstas av Alexander Bergstrand, Andreas Hemmingsson och Martin Höög.

– Vi tre hade spelat ihop i olika konstellationer i flera år. Sedan har de andra kommit med en efter en. Vi spelar de instrument vi kan och behöver, säger Martin Höög som spelar banjo och lap steel.

Trots att bandet startade så sent som i höstas har de hunnit med några livespelningar, och snickrar flitigt på eget material.

– Vi har suttit mycket i studion och jobbat, så vi har tre färdiga egna låtar nu. De kommer vi att spela under Livekarusellen. Men vi har även fler egna på gång, som vi nog kommer att spela under de andra deltävlingarna.

Själva tävlingen består av tre konserter där samtliga band/artister i distriktet uppträder. De två akter med flest poäng efter dessa spelningar går vidare till distriktsfinalen. Där utses ett band att representera distriktet i riksfinalen som äger rum i Karlstad.

– Det kan bli bra drag när vi kör med full uppsättning, och jag tror att det är ganska unikt med snabba trummor till bluegrass. Vi är inte jättetraditionella, utan gör en egen grej av det. Vi spelat mycket rock och pop tidigare, och även tagit med oss många melodier från det.

Studiefrämjandet, som står bakom tävlingen, samarbetar med landets fritidsgårdar, där också många av spelningarna genomförs.

Annons