Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(OBS!!! WEBBA först onsdag morgon, 29 januari!!!) Sista chansen att tycka till om köpcentrum

I morgon är det sista datumet för samråd om betongstationsområdet, och slutdatum för granskningsfasen när det gäller det andra blivande köpcentrumområdet.

Maria Boberg är planarkitekt på Östersunds kommun och arbetar med de båda detaljplanerna. Hon berättar att torsdagen är sista dagen för att lämna in synpunkter till samhällsbyggnadsförvaltningen.

– Oftast kommer det mest synpunkter sista dagen, säger hon.

Myndigheter och berörda som Skanova, polisen, räddningstjänsten, Jamtli, McDonald's och betongindustrin har yttrat sig.

När det gäller kritiska röster har Miljöpartiet skickat in en skrivelse där de skriver att de är emot ytterligare utbyggnad av extern handel i Lillängeområdet, bland annat för att det ökar bilanvändandet och påverkar miljön negativt.

Partiet röstade även emot försäljningen av den kommunala marken vid Mosippans förskola, vid det senaste kommunstyrelsemötet. Det gjorde alla partier utom S och C.

En privatperson motsätter sig också planerna av miljöskäl, och undrar hur fler köpcentrum rimmar med visionen av ett demokratiskt, socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart Östersund. Personen undrar också hur miljön i Lillsjön kommer att påverkas.

En annan privatperson tycker att Inspektörsvägen – där Djursjukhuset ligger – bör stängas av för trafik från Körfältet-hållet, innan rondellen vid Lillänge, för att minska Lillängetrafiken genom bostadsområdet.

För betongstationsområdet är det samråd till och med i morgon, 30 januari. För det andra området gäller utställning/granskning, vilket är den sista remissomgången. Den pågår också till och med i morgon.

Slutgiltigt beslut om detaljplanerna tas av politikerna i kommunfullmäktige.