Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... och tränarna tror på serieseger

ÖDFF:s nya tränarpar, Kenth Persson och John-Rune Wikén, är hoppfull inför säsongspremiären.
De är eniga om att lag­ets styrka i jakten på serieseger helt enkelt är: En stark trupp.

Annons

För Kenth Persson är det här är första uppdraget som damtränare. Annat är det för John-Rune Wikén, som senast kommer från Myssjö/Ovikens damlag.

– Vi har delat ansvar och vi kompletterar varandra bra. Det har gått över förväntan. Jag har haft samma ledarstil som jag har haft med killarna. Och jag tror att spelarna har köpt det sättet, säger Kenth Persson.

en bra försäsong. De har speciellt haft ett bra försvarsspel med lite släppta mål.

– Visst, det ser otroligt stabilt ut men det är svårt att säga från träningsmatcherna. Nu ska vi in i seriespel och då är det en helt annan sak, säger Persson.

– Det som är styrkan är att vi har en otroligt bra trupp. Vi kommer att få slita oss i håret när vi ska ta ut platserna. En bred trupp som känns stark, säger Persson och får medhåll av John-Rune Wikén:

– En jämn trupp, med många alternativ. Alla som är i truppen kan kliva in och spela från start i en division 2-match.

– En riktigt tuff match, de är bra och de kommer att vara i toppen. Det är det svåraste laget vi mött i träningsmatcherna. Ska vi vinna en serie måste vi klara av att vara bäst när det gäller, säger Persson.

– Alla tycker att vi ska vinna serien och tippar att vi ska göra det. Så det vore löjligt om jag säger något annat. Vi tror på det här, att vi ska lyckas i år. Sen beror det på motståndarna.

– Förmodligen kommer Inga-Lill (Zackrisson) att bli lagkapten och Kacka (Katarina Larsson) tvåa, säger Wikén.

Mer läsning

Annons