Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... och vid sidan om är det festligt och familjärt

/
  • ALLA HJÄLPER ALLA. Stämningen är familjär, åtminstone vid sidan av banan, under en folkracetävling. Är det någon som har problem så ställer man upp med det man kan. Här ger Bosse Hemmingsson, till höger, en hjälpande hand till Glenn Ylander som håller på att fixa växelspaken som krånglade i sonen Christoffers bil. ”Det brukar vara rätt mycket pyssel med småskavanker. Nu är det en sprint som har lossnat i växelspaksstället så jag får inte i växlarna som jag ska och absolut inte backen”, säger Christoffer Ylander, Hammerdalskillen som tävlar för Föllinge MK och trots problemen tog en slutlig andraplats på hemmabanan.
  • GEMENSKAP. När det inte är körning så samlas många på parkeringen för att snacka och fixa. Här ett gäng från Offerdals MK med från vänster Örjan Tengerström, Emil Nellis inne i bilen, Petra Jonsson, Billy Jonsson som kör bli 84, Robin Bengtsson och vid Jennifer Gawek Arnabos bil står sedan systrarna Jonnalie och Sanna samt mamma Kathe Gawek Arnabo.
  • SKADEFRITT. Eva Simonsson är kassör i Vintergatan, en ekonomisk förening som samlat ett antal ambulanssjukvårdare och -sjuksköterskor från länet som ställer upp och jobbar med den sjukvård som behövs vid motor- och andra idrottstävlingar. I lördags var de två på plats i Föllinge, ambulanssjukvårdaren Yngve Persson och ambulanssjuksköterskan Eva Simonsson, som lugnt kunde stå och följa de sista kvalheaten:
  • ÄGARBYTE. Traditionsenligt får man lägga in anbud på bilarna som är med i folkrace, så det blir en del ägarbyten efter varje tävling. Man får bjuda på en bil per person och priset är satt till 6 500 kronor. Är det fler intressenter på en och samma bil så lottas det vem som får köpa den. Ett sätt att byta eventuella bilfördelar mellan deltagarna, åtminstone till nästa tävling. Här kö till anbudskiosken i Föllinge.
  • GRILLPAUS. Jens Norrlund, Jämtlands MK, och hans supporterteam precis haft paus med lite grillning. Från vänster syns Emilia Yngström, Erik Englund, Mia Lönn, Jens Norrlund, Jonas Englund, Daniella Gavelin, Sandra Silvander, Kristina Karlsson samt närmast kameran Albin Englund. Supportergänget runt Jens Norrlund hänger med på tävlingarna så ofta som de har tid och möjlighet. ”Vi har en grill och en supporterklubb. Nu väntar vi bara på lite framgångar också”, säger Jonas Englund och skrattar.

Annons

Mer läsning

Annons