Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖCK/Powel tog steget till eliten

Tre lag gjorde i helgen upp om direktplatsen i damernas elitserie nästa säsong.

Unga Östersund/Powel drog det längsta strået.

Annons

Till sist blev det endast tre lag med kampen om direktplatsen. Men tre duktiga lag med höga ambitioner: Östersund/Powel, Djursholm/Norberg och Malung/Eksab.

Östersund/Powel som här bestod av de tre 16-åringarna Tova Sundberg, Sandra Ljungberg och Emma Sjödin, kompletterat med rutinerade Elisabeth Bettan Norredahl, öppnade med förlust i lördags morse, 2–8 mot Djursholm/Norberg.

Djursholm består liksom ÖCK/Powel av tre unga tjejer kompletterat med en merittyngdspelare – i det här fallet dubbla OS-guldmedaljören Anette Norberg.

ÖCK/Powel vann dock nästa match 10–5 i lördags kväll mot Malung/Eksab, och när Malung sedan slog Djursholm stod alla på samma poäng och söndagen fick ägnas åt omspel.

Där spelade ÖCK/Powel riktigt bra vann klart mot både Djursholm (9–4) och Malung (13–2) och därmed var seriesegern i division 1 säkrad.

Östersund/Powel spelar alltså i elitserien nästa säsong medan Djursholm, som slutade tvåa, får försöka kvala sig upp.