Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Odada: – Det är det här jag lever för

Vid 13.45-tid­en kom de tillbaka till Östersund, Jämtlands skrällgäng. Slutspelet har börjat – och det med en jätteskräll.
– Det är det här jag lever för, säger Francis Odada efter praktknocken på Norrköping.

Smällen i nya Stadium Arena kändes i hela basket-Sverige. Guld- och Europasatsande Norrköping åkte i golvet – ditskickat av laget som alla tror ska bli en slagpåse i kvartsfinalen.

En av matchvinnarna var Francis Odada, 20-åringen satte en hyperviktig trea i slutskedet och var suverän i försvarsspelet.

Francis sken som solen på den lättsamma och korta träningen där humöret förstås var på topp. Sällan har vi sett så många skratt hos ett Jämtlandslag.

– Visst, det är bara en seger, men man måste få njuta, åtminstone en dag, säger sportchefen Mikael Bernervall.

utveckling från division 1-spel i fjol till en startplats i ett lag som spelar kvartsfinal, är högst notabel.

– Jo, men jag har hela tiden varit förberedd och jag vet att jag har mycket potential. Men det är mycket tack vare Mathias (Eckhoff). Han ger oss alla förtroende. Vi åker inte ut om vi gör en miss. Andra coacher kan bänka dig för resten av matchen om man misslyckas med en gre, menar 20-åringen.

Hur kunde då Jämtland knäcka Norrköpingskoden?

– Vårt försvarsspel, säger Tommy Johnson och får medhåll av Odada.

– Vår gameplan var defensiven. Samtidigt undrade jag över vad som fick ett sånt veteranlag (sju spelare är 28 år eller äldre) att göra så många misstag.

– Det här är vad jag lever för, säger Francis och skiner upp. Man växer automatiskt som spelare.

Joakim Eriksson vill dock, precis som Andrew Mitchell, inte gå i taket efter skrällen.

– Titta på de yngre, som inte spelat så många slutspel, hur de livar upp sig själva, men jag tror inte Norrköping går överstyr för en match. Visst ska vi glädja oss, men inte för mycket.

Mitchell berättade samtidigt hur skönt det var för honom att stå över Uppsalamatchen i fredags.

– Det har varit en lång säsong, med mycket resor. Vi var i Norge och i Slovakien på försäsongen och sedan har vi rest mycket under säsongen. Vi har bott på hotell, åkt tåg, buss, båt, flyg och bil. Jag har spelat mycket i år och behövde ladda om batterierna.

Alla många och dramatiska matcher har förstås också påverkat. Här har Mitchell haft en nyckelroll. Och aldrig (?) har Jämtland vunnit så många jämna matcher.

Av årets 31 matcher har hela 13 slutat inom sex poängs marginal. Tio (!) av dessa med Jämtlandsseger.

– Vi har tränat extremt hårt (två och en halvtimmespass före jul ) och är förberedda på förlängningar, inflikar Mitchell.

Segern har skapat nya drömmar hos det redan uträknade Jämtland,

– Visst var det årets skönaste seger. Men vi har mycket mer att förbättra om vi ska vinna hela serien, säger Erik Westin.