Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Odada uttagen i landslaget

Jämtland Baskets Francis Odada har tagits ut till U20-landslagets träningstrupp.
– Jag ska göra allt jag kan för att komma med till EM, säger han.

Annons

Sammanlagt är 16 spelare uttagna i träningstruppen, varav 12 slutgiltigt tas ut till till U20-EM i Makedonien 15–27 juli.

Träningsgruppen inleder med en samling i Norrköping i månadsskiftet april–maj. Därefter blir det läger i Stockholm 11–14 juni och 22-23 juni, med Baltic Cup i Helsingfors som förlängning.

träningslägret innan avresan mot Skopje sker 5–14 juli.

– Naturligtvis är jag glad över att finnas med i träningstruppen. Jag ska göra allt jag kan för att komma med i den slutgiltiga truppen, säger Francis Odada som tidigare figurerat i både U16- och U18-landslaget.

20-åringen kom till Jämtland Basket från 08 Stockholm i höstas, och har – trots en ansiktsfraktur som kostade fem matchers uppehåll i vintras – fått rejält med speltid under Mathias Eckhoffs ledning. Bästa matchen kom just mot 08, då Odada gjorde 11 poäng totalt.

skotträning står nu på programmet i väntan på landslagsuppdragen.

– Plus att jag spelar lite med andrecoachen Henrik Johanssons lag, de har fortfarande säsong, säger försvarsspecialisten Odada.

Jämtlands coach Mathias Eckhoff är inte förvånad över uttagningen:

– Att Francis skulle komma med i truppen är förväntat, säger norrmannen som själv kommer att coacha Norge i sommarens EM-slutspel. (zport.se)