Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖDFF åter i serieledning

ÖDFF fick det oväntat tufft mot Korsnäs och såg ut att få nöja sig med oavgjort. Men i matchens 92:a minut avgjorde Rebecca Bill och förde därmed laget till serieledning.

Nyckeln till segermålet var, enligt lagkapten Caroline Röstlund, att ÖDFF behöll lugnet.

– Vi behöll fyrabackslinjen och fortsatte att gnugga på med vårt spel. Och till slut så får vi in bollen, berättar Röstlund.

Sju minuter innan Rebecca Bills segermål hade Korsnäs kvitterat till 1–1 efter att ha legat i underläge sedan den 53:e minuten.

– Vi tyckte att vi hade kontroll över matchen. Det är mycket kamp på mitten och Korsnäs anfaller på utsidan, men kommer inte in i straffområdet. Men deras mål är riktigt snyggt, säger Caroline Röstlund.

Om vi återgår till slutminuterna så såg det länge ut som att ÖDFF skulle få nöja sig med en poäng, och därmed också en andraplats i tabellen. Men i de absoluta slutsekunderna dyker ett läge upp i straffområdet.

– Rebecca står i mitten av straffområdet med bollen och har en motståndare i ryggen. Hon vänder om och håller nästan på att ramla men får i väg ett skott som går in, berättar Caroline Röstlund.

ÖDFF leder nu serien med en poäng före Tierp och tre poäng före Täby.