Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖDFF/Frösön vann dampremiären

Fotboll, division 4

Frösö 2-Alsen 1–2 (0–0)

0–1 Oskar Hernerud, 0–2 Viktor Edholm, 1–2 Mattias Nyman.

Alsen vände på steken från premiären. Då blev det 1–2 mot Ytterhogdal, nu var man vinnare med samma siffror mot Frösön. Men segern kom inte efter något övertygande spel. Första halvlek höll låg klass, med få målchanser och lågt tempo.

– Vi var passivt och stillastående. Frösön stod bra i sina positioner och stängde ytorna. I andra halvlek spelade vi enklare och rakare och hotade i djupled. Till slut vann vi rättvist, tyckte Alsentränaren Niklas Dahlström.

Oskar Hernerud nickade in 1–0 på hörna och Viktor Edholm satte 2–0. Ett felpass öppnade upp för Mattias Nyman att göra 1–2, men längre kom aldrig Frösön. Nämnde Nyman får bäst betyg i hemmalaget, medan Alsen hade en kvartett som förtjänar extra plus; Viktor Gundt, Viktor Edholm, Oskar Hernerud och Pär Olofsson.

Fotboll, division 3 damer

ÖDFF/Frösö-Berg/Myssjö 7–2 (3–1)

Ö/F: Tina Edström-Olsson 2, Johanna Westberg 2, Anna Rosenau 2, Clara Smith. B/M: Elin Wickman, Erika Dahlgren.

Tjuvstarten av damtrean gick som väntat i hemmalagets blåsvarta färger. Det nykomponerade laget, som bland annat består av spelare från nedlagda Brunflo, tidigare Björnen och inlånade spelare från Frösön, var bättre i båda halvlekarna.

– En riktigt bra match. Roligt att se att våra tjejer har så fina intentioner. Det är inte långbollar utan det finns ofta en tanke bakom, menade Ari Timonen i ÖDFF.

Extra plus i hemmalaget till mittenmotorn Anna Rosenau.