Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖDFF gjorde det nödvändiga jobbet

Inget konstgräs utan en liten, trång, ojämn plan. Ett motstånd som besegrades med 9–1 på försäsongen. Minorna var flera till antalet.
Då samlade sig ÖDFF och tog tre poäng mot Sund.

Annons

ÖDFF har seglat upp som klara seriefavoriter efter tennissiffrorna 6–1, 6–1 i serieupptakten. Tränare Kenth Persson visste att det inte fanns så mycket att vinna i mötet mot Sund. Det fanns desto mer att förlora.

– Vi är vana Arenan, och att kunna rulla boll. Nu visste vi att vi var tvungna att vinna första- och andrabollarna, och att vinna närkamperna.

Glädjande nog satte Perssons lag ned foten och visade att det även går att vinna matcher på sådant vis. Det här var en match som borde ha stängts i god tid – eller vad sägs om 13–1 i hörnor? ÖDFF malde på och skapade framför allt många farliga fasta situationer.

En sådan resulterade i slutet av första halvlek. Anna Jonssons hörna slogs i mål av Elin Nilsson.

fortsatte på liknande sätt, även om det inte var så mycket ”kontrollerat spel”.

– Det gick inte att föra så mycket, menar Kenth Persson.

Lisa Landin punkterade matchen med sitt 2–0-mål sent i andra halvlek. Persson berömde hela sitt lag, men främst backlinjen. Sofia Dalfrén–Cissi Hallberg–Christine Thelin–Katarina Larsson har gett ÖDFF stabilitet och trygghet att anfalla, oavsett om det är Caroline Kurzawa eller tyskan Heike Lippertz som finns i målet.

klarar av arbetsinsatsen. Vi var tvungna att göra jobbet i dag, avslutar Kenth Persson, vars lag fortsätter att hålla serieledningen, nu på samma poäng som K/D. Två lag som måndagen 25:e möts på Arenan i en tidig seriefinal.

Mål: 0–1 (44) Elin Nilsson, 0–2 (80) Lisa Landin. Domare: Jan Boström.

Mer läsning

Annons