Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖDFF i guldhattar avslutade galan

Östersunds DFF tog storslam med de tunga priserna vid länets fotbollsgala.
– Tack till våra supportrar som följt oss i ur och skur, sa lagkaptenen Caroline Röstlund efter priset till årets lag.

ÖDFF blev årets lag. Peter Andersson blev årets ledare och Melinda Ingalls blev årets damsenior.

Genom att ta storslam bland de tunga priserna blev ÖDFF även något av galans lag.

Guldhattarna flög på direkt när priset till årets lag förkunnades.

– Jag tror att hattarna har legat bakom spindelnät i något förråd ända sedan kvalet för några år sedan, säger Peter Andersson och skrattar.

– När vi satt på kansliet för ett år sedan och faktiskt skrattade åt läget, att 11–12 spelare hade lämnat och bara en handfull fanns kvar, och så pratade vi om elitettan... ja, det har hänt mycket, fortsätter Peter Andersson, som hyllade laget och gruppen.

Lagkaptenen Caroline Röstlund hyllade också många.

– Hoppas att ni blir många många fler nästa år, då lag som Djurgården och Sirius möter oss, sa hon med riktning till fansen.

Annars var det flera av pristagarna som inte kunde vara på plats, eller knappt hann vara på plats. Årets domare Henrik Mohlin landade på Åre Östersunds flygplats mitt under galan och fick därför ta emot sitt pris lite senare än vanligt. Modou Barrow, Melinda Ingalls och Tabitha Chawinga, som blev årets herrsenior, damsenior och damjunior i nämnd ordning, kunde inte heller närvara.

Det gjorde däremot Sebastian Lundbäck. Han fick priset som årets herrjunior – samma pris som storebror Jonathan året innan.

– Det är flera som har sagt till mig att jag borde få priset, men jag har inte vågat tro på det, säger han.

Två stycken stipendium delades ut för första gången. Bägge är namngivna efter bortgångne John-Rune Wikén och ska ges till en ledare samt till en damspelare. Ove Jonsson, Myssjö/Oviken, samt Therese Kristoffersson, ÖDFF, fick dessa.