Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖDFF imponerade ordentligt i premiärderbyt

Laguppställningen imponerar. Resultaten på försäsongen likaså.
Efter gårdagens derby­premiär mot Frösön kan vi slutligen slå fast: Årets ÖDFF är björnstarkt.

– Kan vi fortsätta så här är det ingen tvekan om att det kommer att gå riktigt bra i år, sa Martina Sandström efter 6–1-segern.

Damtvåan kunde knappast ha inletts på bättre sätt: derby mellan Frösön och ÖDFF, solsken och storpublik på Lövsta. Dessutom bra spel och målkalas – men även om ÖDFF gjorde sex av de totalt sju målen ska Frösön absolut tillskrivas en del kredit för den höga matchkvalitén.

– Ja, jag tycker faktiskt att de är bra i dag, sa Martina Sandström.

– Frösön har många duktiga spelare och jag tror att de kommer att klara sig bra i serien även i år.

att tro det. Frösön fattade kvicka beslut, hade bra bollbehandling, ställde om snabbt och nöp till resolut på de få chanser de fick.

Som till exempel när Linnea Lechner tryckte in 1–2 under ribban efter en öppnande passning av Emma Eriksson.

Som till exempel när nämnde Eriksson hittade överliggaren med en långboll då ÖDFF:s målvakt Heike Lippertz gav sig ut på en oövertänkt utflykt.

Där har ni Frösöns hetaste chanser, skapade av lagets (tillsammans med lagkapten Maria Hestner) hetaste spelare för dagen.

När det gäller ÖDFF finns det betydligt fler chanser och namn som bör nämnas:

1–0 kom efter 18 minuter när Malin Eriksson kunde brösta in bollen efter lagets fjärde hörna.

2–0 ordnade Martina Sandström med ett kliniskt avslut efter att hon spräckt hemmalagets försvarslinje med en av många rappa djupledslöpningar.

fortsatte ÖDFF att slita sönder hemmaförsvaret med sin speed på djupet.

– Faktiskt är jag lite överraskad att Frösön inte tog några steg bakåt med backlinjen. Speciellt när det var så trötta, sa Sandström som var synnerligen delaktig i den målexplosion som tog ÖDFF fram till 6–1 på 25 minuter.

3–1 startade med stark aktion av Sandström som förlängde till Eriksson som slog in till Sundelin som klippte till på volley.

4–1 föddes ur en grym löpning av Sundelin som spelade in till en fri Sandström.

– Jag hörde av mig och Kina hörde mig, sen var det bara att stöta in den, säger Sandström.

5–1 tryckte Eriksson upp i nättaket efter framspelning av Sandström som sedan fick några minuter på bänken innan hon kom in igen i en ny roll.

– Jag bytte för att jag var trött och då skickar tränaren in en direkt igen, det var ju schysst, säger Sandström med ett glatt leende.

Väl inne på planen igen kunde hon från en central mittfältsposition bygga upp det anfall som via Lisa Landin saxade sig fram till Kristina Magnusson som avslutade med en riktig ärta fram till 6–1.

0–1 (18) Malin Eriksson, 0–2 (32) Martina Sandström, 1–2 (34) Linnea Lechner, 1–3 (49) Kina Sundelin, 1–4 (54) Martina Sandström, 1–5 (14) Malin Eriksson, 1–6 (72) Kristina Magnusson.

Domare: Tess Pettersson, Hovmantorp.

Publik: 530.