Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖDFF kämpade ner serieledarna

ÖDFF börjar få upp farten. Serieledande Tierp besegrades med 1–0 efter en kämpainsats.
– Det var en väldigt fysisk match, säger backen Brigit Reder.

Med många nya spelare i truppen har det tagit lite tid för ÖDFF att få ihop laget, men nu går det åt rätt håll. Efter förlusten i seriepremiären har nu ÖDFF fyra matcher i rad utan förlust.

– Vi spelade bra i första matchen också, men det var en sådan dag när vi inte kunde göra mål. Nu har vi haft riktigt bra träningar den här veckan och förra veckan. Vi är på väg uppåt, säger Brigit Reder, en av fem nya spelare från USA till den här säsongen.

Gästande Tierp ledde division 1 norra Svealand efter fyra raka segrar och utan insläppta mål inför lördagens match. Inte heller i första halvlek släppte serieledarna in något mål. De inledande 45 minuterna präglades av kamp och inget av lagen skapade speciellt heta målchanser.

– Det var en tuff kamp. Det var framför allt strid om mittfältet. Det handlade till slut om att vinna 50-50-situationer och vilket lag som spelade med mest intensitet, säger Brigit Reder.

ÖDFF visade långa stunder klart mer intensitet än Tierp och det gav till slut utdelning genom ett USA-samarbete. Efter 20 minuters spel i andra halvlek skarvade Taiwo Adeshigbin fram bollen till Olivia Bagnall som dunkade in 1–0. Det blev matchens enda mål.

– Det kändes som att det var nerv i matchen. Det stod 0–0 länge och 1–0 är ingen säker ledning. Känslan är att när vi vågar spela är vi bättre än Tierp, säger Lars Oscarsson, assisterande tränare i ÖDFF.

Segern gav ÖDFF kontakt med topplagen Tierp och Täby. På fredag väntar första derbyt, borta mot K/D. Brigit Reder, som efter en stabil försvarsinsats fick pris som matchens bästa spelare, tror på sitt lag.

– Det är en bra känsla nu. Vi är på väg uppåt, har bra spelare som är på väg tillbaka och vi håller på att ihop laget. Det kommer bara hjälpa oss i framtiden.