Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖDFF missade chanserna

Östersunds DFF var bättre på det mesta i premiären mot Gustafs.
Bara målen saknades.
– Det ska inte gå att förlora när vi gör det så bra, säger lagets tränare Peter Andersson efter 0–1.

Division 1-serien börjar egentligen på annandagen, men mötet Gustafs–ÖDFF tjuvstartade serien redan på långfredagen.

Det blev verkligen ingen rolig start för ÖDFF, som mönstrade många nya ansikten. Fem amerikanska och en jamaicansk spelare ingick i startelvan, där Melinda Ingalls känns igen från tidigare säsonger men övriga utländska ansikten är nykomlingar.

Spelet lovade mycket. ÖDFF skapade chanser på olika sätt genom hela matchen. Men när bollarna skulle in i nät, då blev allt fel.

– Jag räknar till 16–2 i hörnor, 17–3 i avslut och fyra bollar i ribban, säger Peter Andersson och suckar.

– Sett till prestationen så är det här bland det absolut tyngsta jag har varit med om. Det ska inte gå att förlora när vi gör det så bra.

Efter 0–0 i paus fortsatte ÖDFF att trumma på. Matchens enda mål kom dock med kvarten kvar, när hemmalaget Gustafs kontrade och Frida Lindgren kunde avsluta i öppet mål.

Målvakten Nicole McClure och de andra ÖDFF-spelarna kunde bara skaka på sina huvud efteråt.

– Vi kan inte göra så mycket annorlunda heller, mer än att vi skulle gjort ett gäng mål. Jag tror inte att jag sett ett ÖDFF-lag spela så bra någon gång, speciellt med tanke på att det var naturgräs och vi inte har några pass i kroppen på det, säger Peter Andersson.