Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖDFF-ordföranden om huvudtränarens plötsliga avhopp

ÖDFF-ordföranden Hans-Olof "Sola" Johansson känner ingen panik trots att huvudtränaren Peter Andersson sagt upp sig mitt under brinnande säsong.
– Jag känner mig trygg med den stab vi har. Det är många kunniga personer där.

Peter Andersson sade upp sig förra veckan efter att arbetsbelastningen blivit för hög. Han har inte kunnat gå ner i tid på sitt jobb som idrottskonsulent på Sisu idrottsutbildarna utan har tvingats pussla ihop ett heltidsjobb med tränarsysslan som krävt lika mycket. Bland annat har matchanalyser och scouting tvingats läggas på natten.

Men Peter Andersson finns fortfarande kvar kring laget och planeringen för den närmaste tiden i fotbollens elitetta. Men bland andra assisterande tränaren Lars Oscarsson får ett ökat ansvar.

– Peter har en månads uppsägningstid och det blir förstås en övergångsperiod där han lämnar över. Nu koncentrerar vi oss på att klara de här närmaste matcherna och allra först Qbik i Karlstad på söndag. Den matchen tar Peter och Lasse. Peter är åtminstone med i planeringen, säger Hans-Olof Johansson som trycker extra på att främsta fokus ligger på ett annat plan än det rent sportsliga:

– Peter ska se till att han mår bra. Hälsan går först för alla och vi gör det här i dialog med Peter.

Parallellt jobbar ledningen i Östersunds DFF också med att hitta en mer permanent lösning på tränarfrågan.

– Vi känner ingen hets utan kan lugnt klara en månad framåt så här. Men vi kommer presentera en bra lösning och det kan bli redan den här veckan, säger Hans-Olof Johansson, som också gärna ser att Peter Andersson finns med i någon form i framtiden.