Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖDFF:s derbyseger gav serievinst

ÖDFF är årets seriesegrare i division 1 Norra Svealand. Det står klart efter 7–0 segern mot Ope IF.
– Det känns riktigt bra, jag är tränare för ett riktigt kanongäng, säger en mycket nöjd Peter Andersson.

I 20 minuter höll jumbon Ope förhållandevis jämna steg i derbyt. Sedan tog ÖDFF över helt och visade varför man är värdiga seriesegrare. Snabba Frida Sjöberg började hota i djupled och Oliva Bagnall fick utrymme att använda sin känsliga högerfot.

Trots mängder med målchanser skulle det dröja till matchminut 33 innan ÖDFF skulle få anledning att fira. Frida Sjöberg svarade för en ny vältajmad löpning och efter att ha enkelt sprintat ifrån Opes backlinje serverade hon Taneekam Dangda May till öppet mål.

Strax innan halvtidsvilan kom målet som helt tog luften ur Ope. Återigen var det Frida Sjöberg som agerade framspelare när Emma Danielsson elegant rundade Ida Högberg i bortamålet.

I andra halvlek hade Ope inget att sätta emot och att det var spel mot ett mål har sällan varit tydligare på en fotbollsplan. Av många snygga mål stod Terese Kristoffersson för det allra vackraste. Hennes långskott från 35 meter värmde upp den annars kalla höstkvällen.

7–0 segern var kraftigt i underkant och Peter Andersson var förståligt nöjd med både matchen och seriesegern.

– Målet från vår sida har hela säsongen varit att vinna serien. Så nu känns det riktigt skönt när det är avklart.

– Matchen i dag tycker jag vi har kontroll på rakt igenom. De är aviga framåt men vi stoppar dem på ett bra sätt.

ÖDFF öppnade säsongen något trevande men har sedan gått som en maskin i serien. Den främsta nyckeln har varit det stabila försvarsspelet.

– Det har tagit ett tag att spela ihop oss, försvarsspelet har varit strålande hela säsongen, men nu har vi även kommit i gång med målskyttet.

För ÖDFF väntar nu kval för spel i elitettan mot Assi, som sprang hem division 1 Norrland.

– Det är ett ruskigt bra lag. De har släppt in lika många mål som oss, men gjort dubbelt så många. Det kommer med all säkerhet bli två väldigt tuffa matcher.

I ett mycket starkt ÖDFF förtjänar Frida Sjöberg att hyllas lite extra. Hennes rivighet och fart kommer vara viktigt i dubbelmötet mot Assi.

Hos Ope var Lisa Landin det klart största hotet mot ÖDFF-försvaret.

För ÖDFF väntar nu en betydelselös match mot Täby i sista omgången. Ope får en sista chans att ta säsongens första seger i hemmamatchen mot Gamla Uppsala.