Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖDFF:s styrka tog ut sin rätt i derbyt

Mer kamp än skönspel – som det ofta är i derbymatcher. Så såg det ut när ÖDFF besegrade K/D med 3–0.

– Vi krigar hur bra som helst, alla är på tå, säger Sandra Nilsson, första målskytt för ÖDFF.

Annons

Det bjöds inte på speciellt många målchanser under första halvleken mellan K/D och ÖDFF. Bästa möjligheten för gästerna kom först efter 40 spelade minuter när ungdomslandslagsspelaren Emma Danielsson jobbade sig fram, men sköt precis utanför.

Minuten senare fick ÖDFF en hörna. Den nådde efter en stund fram till Sandra Nilsson, som placerade in bollen i högra hörnet bredvid K/D-målvakten Angelica Forsberg.

– Den skulle bara sitta, säger Sandra Nilsson.

För K/D var gästernas ledningsmål ett tungt slag alldeles innan paus.

– Det är riktigt tråkigt att de ska få in en boll i första för jag tycker att vi står upp bra. Vi skapar inte så mycket, men de får inte så vassa chanser. Jag tycker att det är riktigt jämnt. Det ska inte sänka oss att de får in en, men det blir ändå lite skillnad att gå ut i andra halvlek och ligga under med 0–1, säger K/D:s Julia Bäckman.

Inte heller i andra halvlek skapade K/D speciellt mycket. ÖDFF:s styrka skulle ta ut sin rätt, gästerna lyckades skapa större tryck på hemmalaget och flera klara målchanser. Lisa Landin kämpade in 2–0 efter 64 minuter och Emma Danielsson slog in en målvaktsretur till 3–0 tolv minuter senare.

Segern var ÖDFF:s fjärde av fem möjliga och Sandra Nilsson var förstås mycket nöjd.

– Det känns hur bra som helst. Det brukar ofta bli mer kamp och mindre rulla boll i de här matcherna. Vi var väl lite mer framåt, och satte våra chanser, säger hon.

I ÖDFF debuterade lagets senaste förstärkning, amerikanska mittbacken Michele Ramirez. Lagkamraten Sandra Nilsson var nöjd med nyförvärvet.

– Det kändes väldigt tryggt. Hon pratade och styrde mycket.

Krokom/Dvärsätts IF–Östersunds DFF 0–3 (0–1)

Mål: 0–1 (41) Sandra Nilsson, 0–2 (64) Lisa Landin, 0–3 (76) Emma Danielsson.

Domare: Peter Boije.

Publik: cirka 100.

Annons