Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖDFF som väntat störst i derbyt

/

Som väntat var ÖDFF överlägset sina motståndare och vann med klara 5–0. Unga K/D, en liten oslip­ad diamant, men ännu inte i samma viktklass som ÖDFF.

Annons

Gårdagens derby är en match som det mer rutinerade ÖDFF bara ska vinna. Och det var också hemmalaget som satte fart direkt. Redan efter fyra minuter kom ledningsmålet. Kina Sundelin förarbetade på högerkanten och slog ett inlägg som Angelica Bergstrand sköt upp i måltaket.

Efter målet kom en lång period av ställningskrig på mittfältet och ÖDFF såg inte ut att vilja ta tag i matchen. K/D kom in mer och mer i matchen men hade svårt att skapa något riktigt tryck. Ambitionen var bra men det blev mest långbollar som ÖDFF plockade bort lätt.

bröt ÖDFF ett K/D-anfall och Sundelin fick återigen tag i bollen strax efter mittlinjen. Hon drev in mot mål och sköt snyggt in 2–0. Därefter tog ÖDFF över matchen och de hade flera lägen till att dryga ut ledningen.

K/D:s bästa chans kom i 44:e minuten då Agnes Jörgensson fick en boll i djupled och sprang sig fri. Men Heike Lippertz räddade till hörna.

Martina Sandström som varit skadad klev in i andra halvlek och då fick ÖDFF rejäl tyngd i anfallsspelet. Hon gjorde 3–0 i 52:a minuten och sex minuter senare gjorde hon 4–0. Hon var dessutom inblandad i tre vassa chanser till där det skulle varit mål.

satte punkt för matchen i den 66:e minuten då hon gjorde 5–0. Det var en kompakt press från ÖDFF i andra halvlek, även om K/D försökte.

K/D:s tränare Bo Alenius var rejält besviken efter matchen.

– Det känns inte som vi var här ens. Knappt en passning rätt på hela matchen. Vi pratade om det innan att vi skulle spela upp bollen men det blev det inget av. Kanske var tjejerna tagna av stundens allvar, säger han.

I ÖDFF-lägret var det flera glada miner.

– Vi är naturligtvis jättenöjd med 5–0. Det var en liten tidig seriefinal, så vi var lite rädda innan match, säger John-Rune Wikén.

Mål, ÖDFF: Kina Sundelin 2, Martina Sandström 2, Angelica Bergstrand.

Domare: Sandra Ivarsson, Östersund.

Publik: 540.

Mer läsning

Annons