Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖDFF starkast i derbyt

K/D:s vindsnabbe anfallsvärvning Tabita Chawinga imponerade i debuten. Men det var bortalaget ÖDFF som segrade i derbyt genom starkt försvar och effektivitet

K/D:s tränare Tommy Martinssons uppfattning om vad som skiljde hans lag mot gästande ÖDFF sammanfattade matchen väl:

– I dag var de (ÖDFF) stabila. Inte så att de kanske spelar så mycket bättre fotboll, men när de väl kommer fram så gör de det väldigt effektivt, säger Martinsson efter 2–4-förlusten.

Lagen mönstrade tillsammans hela tio amerikanskor. Hos K/D gjorde dessutom Tabita Chawinga från Malawi efterlängtad debut sedan hon blivit spelklar i och med sin artonårsdag. Hon visade genast vilket injektion hon kan bli med en snabbhet som ingen på planen kunde matcha.

Men effektiviteten stod som sagt ÖDFF för. Efter att ha tvingat Christina Dineson till ett par fina räddningar kunde Taiwo Adeshigbin stöta in en retur och ledning ÖDFF. En bra K/D-period följde men när Adeshigbin fick chansen på nytt innebar det 0–2.

K/D reducerade genom en strålande soloprestation av debutanten från Malawi och hade bud på mer, men nästa mål stod återigen ÖDFF för efter en hörna.

– Vi inleder grymt, och det kanske går lite för lätt. Men sen tycker jag att vi kommer in i det och vi leder klart i halvtid tycker jag, sammanfattar ÖDFF-kaptenen Caroline Röstlund.

Lagom till andra halvlek öppnade sig himlen och ett rejält skyfall gjorde att kvaliteten på spelet sjönk. Det dröjde inte länge innan ÖDFF tog död på spänningen efter ännu ett hörnmål.

– Det var sjukt skönt att få in dem på hörnor. Vi har inte lyckats med det tidigare i år, men i dag då satt dom, säger Caroline Röstlund.

K/D spelar stundtals fin fotboll, men laget åkte ändå på sin femte förlust på sex matcher.

– Jag är fortfarande jäkligt besviken att vi inte spelar en enklare fotboll, för vi har bra passningsspelare, men jag tycker inte vi får till det. Men det beror kanske på att ÖDFF ligger rätt hela tiden och är aggressiva, så det är ju en kombination, menar Tommy Martinsson, som åtminstone kunde glädja sig åt Tabitha Chawingas inträde i laget.

– Hon har ju speeden och farligheten, men det är första matchen för henne och hon möter ett bra ÖDFF-försvar, även om hon ju är besviken nu. Hon jobbar på och skapar lägen.

Krokom/Dvärsätt–ÖDFF 2–4 (1–3)

Krokom/Dvärsätt: Tabita Chawinga, Josefin Arvidsson. Östersund: Taiwo Adeshigbin 2, Brigit Reder, Caroline Röstlund.

Publik: 366.