Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖDFF tappade serieledningen

ÖDFF tappar serieledningen efter en tung hemmaförlust mot Gustafs.
– Gustafs är mer taggade än oss i dag, säger Caroline Röstlund, kapten i ÖDFF.

Täby, som vann sin match den här omgången (2–1 mot Tierp i fredags), tar nu över serieledningen – på samma poäng som ÖDFF (31) men med bättre målskillnad. ÖDFF hade alltså bara behövt en poäng mot Gustafs för att hålla Täby bakom sig. Men spelet klickade inte alls.

– I första halvlek så spelar vi inte bra. Det är vår sämsta halvlek i år. Och det är oturligt att det kommer mot ett så pass lurigt lag som verkligen tar vara på sina chanser, säger Caroline Röstlund.

Och så var det verkligen. Gustafs skapade kanske tre chanser under matchens första 45 minuter – och gjorde mål på två av dem. 1–0 (21) genom en snygg frisparksvariant och 2–0 (38) efter ett långskott. ÖDFF såg märkbart tunga ut i benen och slogs tillbaka i många löpningar.

I andra halvlek flyttade hemmalaget upp positionerna och skapade också några farliga chanser. Vi kan nämna Taiwo Adeshigbinbin som hade ett skott i stolpen. Men någon desperat forcering fick vi inte se. Gustafs backlinje krigade ner ÖDFF och bortalaget vann matchen rättvist.

– Vi är inte lika intensiva som vi brukar vara i dag men jag vet inte varför, säger Caroline Röstlund.

Lagkaptenen är dock inte orolig att ÖDFF ska få problem att hitta tillbaka till det vinnande spåret.

– Serien är tight. Tierp och Täby har båda bra lag och så har vi Krokom som jagar. Men vi ska hålla alla lag bakom oss till slut.

Noterbart: Gustafs vann även vårens möte mot ÖDFF med 1–0 på hemmaplan.