Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oenig rätt dömde rattfull till fängelse

Natten den 4 januari fick en taxichaufför i Åre syn på en bil som kom vinglande genom byn. Föraren hade uppenbara svårigheter att köra rakt, körde in i snövallar och snurrade även runt vid ett tillfälle.

Taxichauffören ringde polisen och började följa efter bilen. När den sedan stannade längs vägen och en man klev ut ur förardörren för att pinka tog han även fram mobilen och började filma.

När polisen så småningom kom ifatt pinkaren visade det sig att denne hade 2,35 promille alkohol i blodet och nu har tingsrätten dömt honom till två månaders fängelse för grov rattfylla som en följd av det.

Men det var en oenig rätt som tog beslutet. Mannen, som är i 30-årsåldern, hävdar själv att han är oskyldig och att det var en för honom okänd man som kört bilen men att denne hade försvunnit när polisen kom.

En av rättens rådmän motsatte sig domen av den anledningen, eftersom hon anser att åklagaren inte har lyckats bevisa att den okände föraren inte finns, men blev nedröstad av sina kollegor.