Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Offerdal och IFK tog segrarna

Offerdal missade två straffar – men vann ändå i herrfyran.

fotboll, herrfyran

Offerdal–Ås 6–2 (5–1)

Mål, Offerdal: Niclas Olander 2, Andreas Eriksson, Jens Johansson, Mattias Decker, Joel Andersson. Ås: Gabriel Wennstig, Marcus Boije.

Det sprakade rejält i första halvlek med sex mål. Fem för hemmalaget som förstås avgjorde redan här.

– Det var kul, för ofta tycker jag att vi skapar lägen men har problem att sätta dit bollarna. Nu kom utdelningen, säger Emil Kvarnlöf i Offerdal.

Ketchupeffekten lugnade ned sig efter paus. Noterbart är att Offerdal kostade på sig att bränna två av tre straffar samtidigt som Ås också satte en – totalt fyra straffar i matchen.

– Vi får träna extra på det, säger Kvarnlöf och skrattar.

Andreas Eriksson och Jens Johansson tog plustecknen i hemmalaget. Marcus Boije bra i Ås innan han utgick skadad.

damtrean

Häggenås–IFK Östersund 2–3 (0–1)

Mål, Häggenås: Anna Ersson 2. IFK: Linnea Bergqvist, Lisa Jarefors, Alice Viklund.

Säsongspremiär för bägge lagen i en jämn fight.

IFK fick två mycket psykologiskt viktiga mål; precis före paus i 44:e minuten och direkt efter i 47:e. Häggenås kom aldrig helt tillbaka från det, trots två hörnmål av Anna Ersson.

– IFK var nog det bättre laget som helhet i andra halvlek. Vi hade bra perioder, inte minst på slutet när vi tryckte på, men de gör ett mål mer, summerar Margareta Handler i Häggenås.

Utropstecken för Josefin Hjelte i Häggenås, i vanliga fall på tränarbänken men fick nu göra ett blixtinhopp som målvakt för första gången i karriären. Madelene Norman i mittförsvaret får också plus.

Maja Elgstrand och Evelina Johansson bra i IFK.