Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Offerdalingen inställd – för andra året i rad: "Bittert"

Offerdalingen är inställd – för andra året i rad.
– Det är bittert för Offerdals MK, säger Sture Persson, själv involverad i vinterns rally-SM för VMT Jämtland.

Offerdalingen skulle ha avgjorts i helgen, men blir inställd på grund av för få startande. Det hade behövts åtminstone 25 ekipage för att få ekonomi i tävlingen, men dit nådde inte Offerdals MK.

Extra tungt för den västjämtländska klubben eftersom även fjolårets upplaga ställdes in. Då var det vädret som fällde arrangemanget. Ett plötsligt töväder drog in och gjorde det omöjligt att köra.

Frågan är om också SM-deltävlingen i Jämtland, 26–27 februari, löper risk att drabbas av tunt startfält?

– Vi får se efter den första deltävlingen i Sandviken (5 februari). Förarna vill gärna köra den först innan de anmäler sig. Men i den här området av Sverige har vi betydligt mindre startfält, säger Sture Persson.

– Men man kan inte resonera negativt. Jag är optimist i grund och botten. I SM-sammanhang har vi stadigt legat runt 75 bilar, menar Sture Persson, som återigen finns med i tävlingsledningen för VMT Jämtlands SM-arrangemang.