Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Offerdalstalangen spurtade ner OS-medaljören

ICA-loppet i Åsarna lockade 400 startande, bland annat tidigare OS-medaljören Teodor Peterson. Men det var en ung talang från Offerdal som stod högst på pallen efter 17 kilometers stakning.

Max Novak fick nobben i VM-truppen men kommer att starta i Slottssprinten när världscupen kommer till Stockholm i veckan. Han värmde upp med att spurta ner den tidigare OS-medaljören Teodor Peterson och Stockviks Anders Jonsson.

Läs också: Emma prövade ovallat för första gången – stakade sig runt 42 kilometer och vann direkt

"Efter att jag fick reda på att jag skulle få göra VC-debut la jag fort upp träningen in mot torsdagens tävling, en hel del explosiv styrka och långa impulser, dessutom att jag skulle staka ICA-loppet 17 km i Åsarna", skriver Max Novak på sin blogg.

Teodor Peterson drog upp tempot efter en lugn inledning på herrarnas motionslopp på 17 kilometer. Men Offerdals SK's Max Novak hade en plan. Han ryckte i en av de tunga uppförsstigningarna och därmed gick trion med Novak, Peterson och Jonsson loss från resten av klungan. De två mer rutinerade herrarna hade fått några meter på Novak som dock hade bra glid och kunde ansluta till gruppen framför. När Peterson försökte rycka ifrån kunde Novak svara och kunde slutligen glida in strax före Peterson över mållinjen.

Se också: Anton Karlsson glänste på ovallade skidor när han stakade ifrån hela fältet i Åsarna

"Riktigt skönt och en fin boost inför veckans Slottssprint", skriver Novak på bloggen.

Slottssprinten körs i Stockholm på torsdag.

Läs resultaten från ICA-loppet här

Gilla Skidpuls på Facebook för fler skidnyheter och reportage!