Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK åkte på en propp mot Arameiska

Efter en genom­svag första halvlek gav en spretig och oorganiserad andra­halva bättre utdelning för ÖFK.
Tyvärr blev slutsumman av det ändå en 1–2-förlust mot Arameiska- Syrianska.

– Vi var tvungna att göra en del förändringar och chansa lite för att få fart på spelet. Det räckte en bit, men inte hela vägen, säger Kalle Björklund.

in i matchen och hamnade tidigt i underläge i bortamatchen mot Arameiska-Syrianska. Redan i den tionde minuten fick Augin Barqasho på en fullträff från 30 meters håll, en projektil som letade sig upp i Tomas Meijers högra kryss.

Laget stressades effektivt av hemmalagets snabba spelare och hade stundtals stora problem på kanterna, inte minst med Giorgio Marsel Cansu och löpvillige spetsen George Ekeh.

halvtimme lyckades ÖFK fått fast fler bollar på mittfältet och ta sig ur det värsta av Botkyrka-lagets övertag.

Närmare mål än ett par tama skottförsök av Robin Bergman kom laget dock aldrig i halvleken.

– Vi hade en del problem med både motvind och en ojämn plan, men det går inte att komma ifrån att de var mycket bättre än oss i första, säger ÖFK:s tränare Kalle Björklund.

Tidigt i den andra halvleken valde därför Björklund att göra några förändringar. Ghassan Talozi och Bergman, som båda varit tämligen osynliga, byttes ut mot Jonas Svanberg och Andreas Sipuri. Med Alan Al-Kadhi och Jacob Widgren uppflyttade på topp och Svanberg som bollvinnare på mitten fick ÖFK genast en lättare vitamininjektion och kunde flytta upp spelet.

Då kom nästa smäll.

Efter en dubbelhörna gick bollen rakt ut till Firat-Naramsin Oyal som drog till direkt med en yttersida som via en lurig studs skruvade sig in bakom Meijer.

intensitet dog åter av efter 2–0-målet, varför ÖFK-tränaren tvingades till ytterligare en rockad.

Alan byttes ut mot Chad Bond och engelsmannen tog hand om anfallet tillsammans med Bobo Sollander.

Kraftkarlen Sollander var precis vad som behövdes för att ge tyngd åt ÖFK:s lättviktiga anfallsspel.

Laget började skapa en del farligheter och hade bland annat ett stolpskott innan Bobo med tre minuter kvar snyggt kunde nicka in reduceringen.

halvchanser på övertid kom man dock aldrig närmare än så.

– Vårt spel var ganska dåligt organiserat i andra halvlek, men vi fick i stället in energi i laget och började skapa situationer, säger Kalle Björklund.

– Tyvärr tog det lite för lång tid. Syrianska är ett lag som vi inte får förlora mot, men ger man bort en hel halvlek så är det självklart att det händer, suckar han.

1–0 (10) Augin Barqasho, 2–0 (64) Naramsin Oyal, 2–1 (88) Bobo Sollander.

Varningar. ÖFK: Kristian Ek.

Publik: Cirka 150.

Domare: Monty Reimann, Gällivare.

Så spelade ÖFK: Tomas Meijer – Petter Skogen, Bobo Sollander, Tim Andersson, Lars Oscarsson – Kristian Ek – Alan al-Kadhi (ut 72), Martin Johansson, Jacob Widgren, Ghassan Talozi (ut 59) – Robin Bergman (ut 59). Ersättare: Björn Carlsson, Jonas Svanberg (in 59), Andreas Sipuri (in 59), Chad Bond (in 72), Lennart Sandahl (mv).

Bobo var ÖFK:s absolut bästa spelare i matchen och den som tog ansvar när problemen hopade sig. Det tunga nickmålet var kronan på hans insats, tyvärr räckte det inte till poäng för ÖFK.

Fanns inte under en timmes tid. Robin Bergman fick inte många bollar att arbeta med från ett förvirrat och felpassande ÖFK-mittfält, och när de väl dök upp vägde han alldeles för lätt för att hota hemmalagets försvar.

– Det handlar om att slita och om att kuta. Det var vi för dåliga på den här gången och därför förlorar vi.