Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK bantar truppen – Carlsson och Sipuri lånas ut?

/

ÖFK:s rekordstora spelartrupp är på väg att bantas. Shaun Vipond åker hem till England och Björn Carlsson och Andreas Sipuri sneglar båda på en utlåning.

Annons

Aldrig tidigare har ÖFK mönstrat så bred trupp. Totalt finns hela 35 spelare i rullorna, varav 29 med kontrakt.

Även om klubben i år har tre serier att spela i – division 1, division 4 och juniorallsvenskan – är det förstås svårt att hitta rätt typ av matchning för alla.

Därför är ÖFK-ledningen i färd med att på olika sätt banta truppen.

har lämnat är Patrik Lindgren och Patrik Henriksson som gått till Frösön. Henriksson är dock bara utlånad och återvänder efter vårsäsongen.

Shaun Vipond lämnar också ÖFK. Detta på grund av den nyckelbensskada han ådrog sig mot Byåsen.

Nästa spelare på väg bort kan vara Björn Carlsson och Andreas Sipuri.

I bådas fall handlar det om utlåning till Nässjö och Sollefteå.

– Det handlar bara om matchutlåning som är tillåtet för spelare under 23 år. Vi tror jättemycket på Björn. Han är välskolad och en mycket bra kille, men konkurrensen är hård och vi tror det är bra för hans matchning och självförtroende att få spela, menar Kindberg.

– Vet inte, men det finns möjlighet. Vi får se efter de inledande omgångarna. Samtidigt som vi har en stor trupp vet vi att det kan smälla till på kort tid. Vi kan få skador, avstängningar och så. Dessutom har vi tre serier att spela i och det behövs spelare, menar Daniel Kindberg.

Björn Carlsson vill helst satsa vidare i ÖFK.

– Det är därför jag är här, säger han.

– Ja, och jag har haft en bra försäsong. Jag känner verkligen att jag är på gång. Men om jag inte får spela måste jag söka alternativ. Det var därför jag tränade med Nässjö (division 2) när jag var hemma i påsk.

– Ja, men de är i division 1 och det är svårt att skriva på ett låneavtal i samma division som ÖFK. Det gäller även Huskvarna.

Även om Björn Carlsson har en hög grundkapacitet är han troligen ändå bara förste reserv bakom defensiva mittfältsduon Martin Johansson och Jonas Svanberg.

– Jag har inte provat på den offensiva rollen och har inte den speed som behövs på kanten, säger Björn som förstås ändå siktar mot en startplats i premiären borta mot Carlstad på lördag.

Mer läsning

Annons