Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK chockade fotbollseliten: "Östersund är här nu. Herrejävlar"

Det var ingen som hade trott att Östersund skulle dominera mot Hammarby, men det gjorde de, i alla fall i första halvlek. Och experterna var lyriska: "Östersund spelar fotboll så man häpnar".

66 procent mot 34: det var bollinnehavet i första halvleken med fördel ÖFK. Laget visade att de vill spela sin fotboll och Hammarby, som visserligen gjorde det första målet genom Lars Saetra, var tillbakaspelat under lejonparten av halvleken. Och experterna häpnade.

"Jag visste inte att man skulle få se Barcelona här i kväll", sade Lasse Granqvist, kommentator på CMore. Hans kollega Jens Fjällström gav i halvtid sin kärleksförklaring till laget.

"Jag är kär, jag är kär", sa experten.

"Oj vad många plustecken vi sätter på Östersunds första insats i allsvenskan", "Sån fotboll hör inte hemma i allsvenskan - här ska vi slå långt, spela grisigt och ta guld", "Östersund allsvenskans Leicester", var några av kommentarerna på Twitter.

35 minuter in i första halvleken spelade Alex Dyer osjälviskt bak till Saman Ghoddos. De stod för ett oerhört vackert mål, i verklig Barcastil. Sen kom Ghoddos mot mål igen och igen, men lyckades dessvärre inte pricka någon av chanserna bakom Ögmundur Kristinsson i Bajenmålet. Inte ens det välplacerade skottet som var ungefär en halv decimeter från att sitta i krysset.

Experterna var eniga. Och lite chockade:

Patrick Ekwall: "Östersund, alltså. Wow vilken fotboll. Från en nykomling. I premiären. På bortaplan. Inför 25 000."…

Ola Wenström: "Har allsvenskan sett en bättre nykomling? Är det Hammarby eller Östersund som ägnat de senaste åren att "utvecklas svensk fotboll?".

Niklas Jarelind: Grattis, Allsvenskan. Östersund är här nu. Herrejävlar". "Kommer ni ihåg hur bra Ghoddos var i Superettan? Kommer ni ihåg Dyer? Hopcutt? Han startar inte ens i dag...". "Utan att ha sett Gefle-Helsingborg dristar jag mig till att säga att det ÖFK gör just nu är premiärens mest sevärda halvlek".

Robert Perlskog: "Hammarby fullständigt utrullat inför över 30 000 hemmafans mot nykomlingen Östersund. Får inte låna bollen. Utvisslat. 1-1 står det".

Mattias Lühr på Expressens skrev:

"Jag vågar lova att allsvenskan aldrig tidigare upplevt en nykomling bjuda upp till ett sådant spel som Grahams Potters Östersunds FK gjorde under första halvlek.Men jag vet att många meriterade allsvenska storklubbar skulle vilja spela exakt likadant om de bara kunde."

Aftonbladets Robert Laul var också imponerad:

"Jag har – vågar jag påstå utan att tveka – aldrig sett något liknande från en allsvensk nykomling."

Viasatexperten Bo Petersson skrev följande på twitter:

"Östersunds FK, en kaxig nykomling! Passningsspel och intensiva löpningar i all ära men den individuella skickligheten är det som imponerar."

Läs mer om allsvenska premiären:

Se ÖFK:s supersköna kvitteringsmål här!

Martin Nilsson: "ÖFK har satt sin prägel på allsvenskan"

Patrick Sjöö: Svårt att sätta ord på den historiska måndagen

Här är betygen på ÖFK-spelarna i premiären

AIK-tränaren om mötet med ÖFK: "Ser det som ett norrlandslag"

Mer om ÖFK och allsvenskan:

Heja ÖFK-podden: Jämfört med Gefle är ÖFK en Ferrari!

Så förändras betygssystemet i vår allsvenska bevakning inför årets säsong

Graham Potter om utlåningen av Hosam Aiesh: "Det är viktigt för oss att han får speltid"

Här hittar du alla artiklar om ÖFK