Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK dominerade matchen – krossade Elfsborg med 4–1

Sotirios Papagiannopoulos fick öppna matchen med sitt första allsvenska mål. Minuten senare gjorde Fouad Bachirou 2–0, både Saman Ghoddos och Brwa Nouri skulle också få göra mål innan matchen slutade 4–1 till ÖFK som dominerade matchen med Elfsborg.

Elfsborg fick tidigt ett jätteläge när Daniel Gustavsson blev frispelad och kom ensam mot Andreas Andersson men Andersson kunde rädda ut bollen till hörna.

ÖFK kom till en hel del fina inspel men kunde inte få in bollen. Spelet präglades inledningsvis av en del felpass och andra missförstånd vilket gjorde att spelet inte flöt framåt lika bra som vanligt. Men försöken kom och samlades på hög, det kändes som att ett ÖFK-mål låg i luften.

Målet kom på hörna när Saman Ghoddos hittat Sotirios Papagiannopoulos i straffområdet, som sköt, fick en målvaktsretur och slog bollen i mål, "Sottes" första allsvenska mål. Bara en minut senare var Fouad Bachirou framme och kunde utöka ledningen. Ken Sema var nära på att göra 3–0 på nick också men där fick Elfsborgs keeper några fingrar på bollen och kunde styra den precis förbi stolpen.

Dennis Widgren låg bakom 3–0-målet när han vann boll på mitten och kunde driva igenom och hitta en lucka mellan försvaret där han nådde Saman Ghoddos som lyfte bollen förbi målvakten och kunde slå in bollen i öppen kasse.

ÖFK dominerade första halvlek, när öppningsmålet väl kommit så tog de över helt och gjorde det till en röd-svart show. Två minuter in i andra halvlek så blev Gabriel Somi neddragen i straffområdet av Jesper Manns och när ÖFK fick straff så satte Brwa Nouri den självsäkert.

ÖFK bytte efter timmen spelad ut storstjärnorna och målskyttarna Brwa Nouri och Sotirios Papagiannopoulos mot Sam Mensiro och Ludvig Fritzson. Troligtvis för att spara dem inför Bilbaomatchen på torsdag.

Andreas Andersson fick stå för några viktiga ingripanden i andra i jakten på att hålla nollan. Men matchen var fortsatt hemmalagets till stora delar, men Elfsborg fick in ett tröstmål genom Viktor Prodell i 91:a minuten.

Östersunds FK - IF Elfsborg 4–0 (3–0)

Målen: 1–0 (29) Sotirios Papagiannopoulos, 2–0 (30) Fouad Bachirou, 3–0 (42) Saman Ghoddos, 4–0 (48) Brwa Nouri, 4–1 (91) Viktor Prodell.

Publik: 5 081

Domare: Jonas Eriksson

Mer ÖFK: Kolla in målen när ÖFK dominerar mot Elfsborg – leder med 3–0 i halvtid

Direktrapportering: Sen reducering för Elfsborg – ÖFK segrar med 4–1