Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK efter Djurgårdsmatchen: ”Dessa mäns beteende hör inte hemma inom fotbollen”

Nu ryter Östersunds FK ifrån mot Djurgårdssupportrarna som kastade öl på Ken Sema, skrek könsord och riktade hatramsor mot Brwa Nouri. ”Dessa mäns beteende, för det är mest män, hör inte hemma inom fotbollen eller för den delen i samhällslivet i övrigt” skriver klubben i ett Facebookinlägg.

Östersunds FK tar offentligt avstånd från det beteende som Djurgårdenssupportrarna visade under den allsvenska premiären.

”Ska vi arbeta för ett bättre samhälle och ett bättre klimat på våra fotbollsarenor måste vi kraftfullt ta avstånd från detta beteende utan att för den skull ta avstånd från allt det goda som också görs i en förening som Djurgården” skriver Lasse Landin, Östersunds FK:s kanslichef på klubbens Facebooksida.

Att skrika könsord och ösa ur sig hat är inte okej enligt Östersunds FK. Vare sig på en fotbollsarena eller ute i samhället.

”Djurgården är en stor förening med väldigt många trevliga människor. Däribland ett av mina barnbarn med föräldrar. Det finns dock även ett antal personer, män, som tycker sig ha ensamrätt att bestämma hur man ska uppträda på en fotbollsarena. Som tycker att det är okej att skrika hatramsor riktade mot enskilda spelare, skrika könsord i kör och kasta öl på en enskild spelare. Dessa mäns beteende, för det är mest män, hör inte hemma inom fotbollen eller för den delen i samhällslivet i övrigt” skriver Lasse Landin.

 Nolervik: Djurgårdsfansen visade äkta läktarkultur – så tack för ord som hora, fitta och tack för ölet över Ken Sema

Fotbollsfesten kom av sig när Djurgårdsfans skämde ut sig: "Vi har möjlighet att stänga av dem"