Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK erbjuder Somi nytt kontrakt: "Kommer inte finnas någon brist på speltid"

Under fredagen skrev Sportbladet att Djurgården är intresserade av ÖFK:s Gabriel Somi, som sitter på ett utgående kontrakt. Samtidigt meddelar Daniel Kindberg att de har erbjudit Somi ett nytt kontrakt.
– Vi skulle inte ge honom ett nytt avtal om vi inte tror att han kommer fortsätta att utvecklas, säger ordförande Daniel Kindberg till Fotbolldirekt.se.

Gabriel Somi sitter på ett utgående kontrakt och tidigare har IFK Göteborg visat intresse för backen. Under fredagen framkom också uppgifter om att Djurgården håller ögonen på Somi.

Nu bekräftar ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg för Fotbolldirekt.se att de har erbjudit honom ett nytt kontrakt med klubben, på två år.

– Vi skulle inte ge honom ett nytt avtal om vi inte tror att han kommer fortsätta att utvecklas. Somi är en väldigt duktig spelare och en fantastisk grabb som är en härlig glädjespridare i omklädningsrummet. Jag tycker om honom jättemycket, men jag respekterar att han tittar på olika möjligheter, säger Kindberg till Fotbolldirekt.se.

I år gjorde Somi 15 matcher i allsvenskan, och har även deltagit under ÖFK:s Europa Leauge-matcher och i svenska cupen. Trots den hårda konkurrensen försäkrar Daniel Kindberg om att det finns speltid så det räcker för Gabriel Somi.

– Europa League och Svenska cupen spelas nästan samtidigt och sedan börjar också allsvenskan, vilket vi kommer få klara av parallellt. Det kommer inte finnas någon brist på speltid. Spelarna vet också om att det är nyttigt med konkurrens. Så vitt jag förstår uppskattar även Somi det, men han kanske bedömer att han får spela 40-45 matcher under en säsong i Djurgården. I så fall kan det så klart vara ett klokt fotbollsbeslut det också, säger Kindberg till fotbolldirekt.se.

Här träffar Graham Potter anfallaren som ÖFK vill värva – på flygplatsen

Uppgifter: Djurgården jagar ÖFK-backen: "Det finns intresse, det stämmer"

Ryktas till MFF – men Kindberg skrattar åt Bachirou-uppgifterna: "Är patetiskt"

För Plus-kunder: Teamet bakom Potter: "Går inte att jämföra med hur det var i början"

För Plus-kunder: NHL-proffsets hyllning till ÖFK: "Tror verkligen på vad de gör"

För Plus-kunder: Semas glädje efter avancemanget: "Det är show på plan och utanför just nu"