Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK-fansen hyllas av laget – och av Kindberg: "Jag har blivit rörd till tårar av Falkarnas insats"

ÖFK-supporterföreningen Falkarnas arbete uppskattas stort av allt från spelare, tränare till klubbledning.
– Jag otroligt stolt att vi har sådana supportrar, säger ÖFK-ordförande Daniel Kindberg.

LÄS ÄVEN: Falkarna om det hårda arbetet bakom succétifot: "Det är värt allt slit"

Han har sett Falkarna växa fram under året i allsvenskan och imponerats av deras sätt att agera både vid matcher och vid sidan av.

– Det är några gånger man blir rörd till tårar på en säsong, kanske en fyra–fem gånger. Men det är första året som jag har blivit det av Falkarnas insats. Det är fullständigt makalöst det de gör, säger Daniel Kindberg, som har sett hur Falkarna agerat med kärlek och respekt, för alla, inklusive motståndarna.

LÄS ÄVEN: Falkarna om det hårda arbetet bakom succétifot: "Det är värt allt slit"

– Deras värdegrund och hur de arbetar med till exempel hyllningen av Rachel Potter, och även hur de i dag gör ett skådespel som aldrig har skådats i svensk fotboll. Den kreativiteten och det modet de visar. Det är precis som att de varit med oss på den här resan hela vägen.

– Då ska vi veta att de är ännu yngre än vad vi är på elitnivå, och har gjort en ännu snabbare resa än oss. Det är bra att ta av sig hatten och buga.

LÄS ÄVEN: GIF-fans berömmer "snälla" ÖFK-banderollen: "Vi sträckte ut en hand för förbrödring"

Att Falkarna gjort avtryck i Fotbollsverige är Daniel Kindberg snabb att skriva under på:

– Jag tycker Falkarna har visat flera gånger under året att de håller minst lika hög nivå som vi gör fotbollsmässigt på planen och som föreningen gör kvalitetsmässigt. De håller en ohyggligt hög nivå nationellt och är väl på väg uppåt på samma resa som oss, och det är väldigt glädjande.

LÄS ÄVEN: Rachel Potter rörd till tårar efter ÖFK-supportrarnas tifo: "Jag är överväldigad"

Även spelarna och ledarna kring laget återkommer gång på gång till hur glada de är över Falkarnas support.

– De är fantastiska. Vi känner deras stöd på planen och de är skitviktiga för oss. Vi uppskattar det de gör väldigt mycket, säger lagkaptenen Alex Dyer.

Efter 2-0-segern sprang hela laget fram till Falkarna och fansen på norra stå för en extra hyllning.

– Det är lätt när vi vinner matcher att heja på oss, när allting går bra och vi spelar bra, men de har varit med oss även när vi inte har gjort det. Oavsett resultaten och hur vi har spelat så har de stått bakom oss och det är riktiga fans, säger Alex Dyer.

Hyllningarna från laget till publiken efter Hammarbysegern vill aldrig ta slut. Det sjungs och det dansas. Det känns som att Falkarna har fått vingar som kan bära långt.

LÄS ÄVEN: Per Hansson: Hammarbys försvarsbox lika trång som T-banan i morgonrusning – bra att inte fegspelet lönade sig

Kan du inte få nog? Se succétifot igen här genom att klicka på klippet nedan.