Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK får klara sig utan Accam och Mensah

Nu är det dags för ÖFK att visa upp bredden i truppen.

Mot Forward på söndag är både David Accam och Sam Mensah avstängda.

– Tråkigt för killarna, säger Björn Hamberg.

Annons

David Accams kapacitet är vid det här laget känd hos många allsvenska klubbar och även Sam Mensah har fått mycket beröm för sitt spel under säsongen.

Mot Frej drog de bägge ghananerna på sig sina tredje varningar för säsongen. Och tre varningar innebär som bekant avstängning i nästa match.

– Det är framför allt tråkigt för killarna själva, att de inte får vara med och visa upp sig på hemmaplan. Men egentligen är det väl inte så noga. Vi har en trupp där alla är viktiga och andra spelare får kliva fram, säger Björn Hamberg, assisterande tränare i ÖFK.

Offensiva stjärnan Accam, med sju mål på tio omgångar, blir förstås ett tungt avbräck mot Forward.

Men laget tappar även kontinuitet i backlinjen. Ända sedan ÖFK skiftade tillbaka till fyrbackslinje har Mensah varit given som högerback och växt fram som en av lagets toppspelare.

Försvaret saknar redan viktige Steve Burton och prognosen är att han inte spelar mera den här våren på grund av knäskadan han ådrog sig mot Syrianska Kerburan.

– Steve kör på med sin rehab för fullt. Där håller vi tummarna för att allt går som det ska så att han ska vara tillgänglig för hösten. Vårmatcherna är nog för tidiga, det är viktigt att bygga upp sig efter skadan så att han kan komma tillbaka riktigt, säger Hamberg.

Annons