Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK fortsätter hyllas – tilldelas Årets prestation på Idrottsgalan

Östersunds FK fortsätter att hyllas. På måndagskvällen utsågs laget till Årets prestation på Idrottsgalan.
– Ett otroligt år för Östersund. Att vi vann cupen och tog oss till Europa League. Det är en stor ära för oss att ta emot detta pris, så ett stort tack, sade Ken Sema när han tagit emot priset på scenen.

Från ett lag i division 2. Sen kom Daniel Kindberg. Och Graham Potter. Man tog sig till Superettan. Till Allsvenskan. Man vann Svenska Cupen. Kvalificerade sig till Europa League. Nu möter man självaste Arsenal.

Ni kan historien vid det här laget.

Östersunds FK fortsätter att trollbinda svenska folket med sitt komplexa och flexibla spelsätt, karakteristiska och talföra ordförande Daniel Kindberg och prestationer både på och utanför plan.

Ikväll var man nominerade på Idrottsgalan, till att ta emot priset för Årets prestation. Man ställdes mot tufft motstånd i orienteraren Tove Alexandersson, simmaren Sarah Sjöström och skicrossåkaren Victor Öhling Norberg.

Men till slut var det ändå ÖFK som tog hem priset, varpå en av lagets stjärnor – Ken Sema – stegade upp på scen för att ta emot priset.

– Ett otroligt år för Östersund. Att vi vann cupen och tog oss till Europa League. Det är en stor ära för oss att ta emot detta pris, så ett stort tack, sade han när han tagit emot priset.

Läs också: Potter utsedd till Årets ledare på Idrottsgalan: "Det är en stor ära för mig"