Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK gör förlust på 500 000 kronor

2009 blev tidernas dyraste för ÖFK. Klubben – som omsatte över 6 miljoner kronor – gjorde en förlust på cirka 500 000 kronor.
– Vi är bekymrade. Det är mycket pengar för en liten förening, säger omvalde ordföranden Rolf Lohse efter onsdagens årsmöte.

Annons

Lohse, som styrt ÖFK-skutan sedan hösten 1996, berättar att underskottet varit känt en lång tid. Dyra satsningar på brittiska proffstrion Paul Shields, Daryl Smylie och Lee Makel blev tunga att bära.

– Det var många faktorer. Vi bestämde oss för att göra en rejäl satsning och hade rätt så mycket kostnadsökningar. Vi förbättrade organisationen, flög mer. Vi tyckte att vi hade täckning för utgifterna, men vi borde kanske ha insett att det var väl mycket, menar Rolf Lohse.

också att alla spelarförvärv blev rätt dyra med tanke på det utbildningsbidrag som utgår till de klubbar som spelaren ifråga har representerat mellan 12 och 21 år.

Ett storts sponsortapp gjorde heller inte läget bättre.

– Vi märker att många sponsorer drar ned. Och fjolårets resultat får direkt konsekvenser i år. Vi har inga proffs i år, för första gången på många år.

i fjol var den ungdomssatsning som ÖFK startat och som börjar ge resultat.

– Absolut. Vi fick massiv kritik, men jag märker att andra klubbar börjat tar efter och satsar på ungdom.

Mer läsning

Annons