Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK grupptvåa efter Bilbao – så mycket pengar får klubben

 
ÖFK i Europa League
Visa alla artiklar

För att vinna gruppen krävdes en seger borta mot Hertha Berlin på torsdagskvällen. Man fick med sig ett 1–1-resultat, vilket betyder att ÖFK slutar tvåa i Europa Leagues grupp J efter Bilbao. Men det är inget att hänga läpp för, klubben får en hel del pengar för sitt avancemang ändå.

Läs mer om matchen här:

ÖFK kryssade i årets sista match – missade förstaplatsen i gruppspelet

Oavgjort och missad straff – så betygsätts ÖFK efter sista gruppspelsmatchen

Arsenal och Milan – här är lagen ÖFK kan möta

Kvällens 1–1-resultat i bortamötet med Hertha Berlin hade kunnat öka ÖFK:s placeringsbonus från 2,8 till 5,7 miljoner kronor.

Men Athletic Bilbao gjorde vad de skulle borta mot Zorja Luhansk och kunde vinna med 2–0, vilket ger laget en fördel inför fortsättningen i och med att man vinner gruppen.

Men ÖFK behöver inte hänga läpp för det.

Tack vare Europa Leagues belöningssystem ger kvällens oavgjorda match mot Bundesligalaget klubben drygt 1,2 miljoner kronor och man har tjänat ihop 12,3 miljoner kronor för poängen i gruppspelet.

Lägg därtill cirka 4,4 miljoner för kvalspelet, 24,5 miljoner för avancemanget till gruppspelet och 2,8 för platsen i sextondelen som grupptvåa, så blir det drygt 41 miljoner kronor.

Hittills.

Läs också:

Miljonregn över ÖFK – så mycket får klubben efter avancemanget