Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK har skämt bort fotbollspubliken

Det kan kännas som en besvikelse. 0–0 mot Östers IF en höstkväll inför 2 011 åskådare i superettan.
Det kan också vara en tidsmarkör.

Precis som i andra sammanhang kan man bli fartblind inom idrott. Snabba framgångar och förbättringar gör lätt att vi väntar oss mer.

Så stanna upp och fundera på de där första raderna i krönikan en stund. Oavgjort mot anrika Öster, som har fyra SM-guld och fler säsonger i allsvenskan än jag har år i livet, samtidigt som en topp fem-placering i superettan hägrar.

Det hade känts totalt avlägset för fem-sex-sju år sedan, när nya räddningsexpeditioner iscensattes varje höst för att ÖFK skulle skramla ihop till nytt kontrakt i division 1 norra. Då var lag som Syrianska Kerburan, Robertsfors, Anundsjö, Skiljebo och Gröndal de stora antagonisterna

Inget ont om dessa föreningar, men tidigare i sommar var vi många som på goda grunder tyckte att ÖFK borde ha slagit Hammarby. Och nu känns 0–0 mot Öster som en axelryckning.

Nog är vi många i fotbollspubliken som har blivit bortskämda, både av snabba framgångar och stiligt spel. Även i en sådan här match, där avstängningar och skador har sargat laget såväl framåt som bakåt och flera spelare inte kommer upp i nivå, har ÖFK en sund grund att stå på. Man håller nollan och skapar ett par chanser som skulle kunna räcka för ett segermål.

Vi har sett över 27 omgångar att det egentligen bara är en eller två utpräglade målskyttar/genombrottsspelare som skiljer laget från en allsvensk biljett.

Sundsvall har Johan Eklund på 15 mål, Hammarby har Kennedy på 14, Ljungskile David Johannesson och Jakob Olsson på 12 respektive 10. Jönköping har tre spelare på 10 eller högre, med Fredrik Olsson i spetsen på 13. Det behövs nästan alltid spelare med den utdelningen för att vinna en serie.

Apropå fotbollspublik. Det fanns säkert en jättebra anledning att spela matchen klockan 17 på en lördag, men jag kommer inte på den.

Jag kan bara spekulera i hur många hundra potentiella åskådare som tyckte det var en för knölig avsparkstid och/eller hade andra aktiviteter planerade som krockade.

Trist, för rent stämningsmässigt var det här årets tråkigaste match på Jämtkraft Arena.