Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK hyllas i spanska medier – Athletic Bilbao sågas rejält

 
ÖFK i Europa League
Visa alla artiklar

Hyllningarna har varit många för ÖFK som var det bättre laget hemma mot Athletic Bilbao. Samtidigt sågas spanjorerna i hemlandet efter sin bleka insats.
– Bilbao visade samma entusiasm som för att lämna huset för att köpa toalettpapper, skriver den baskiska tidningen El Correo.

ÖFK såg länge ut att gå mot segern i det tuffa hemmamötet på Jämtkraft Arena mot La Liga-laget Athletic Bilbao. Men med fem minuter kvar av matchen kvitterade gästernas Inaki Williams och fastställde därmed slutresultatet till 2–2. I Spanien har tongångarna mot Bilbao varit hårda – medan ÖFK får mycket beröm.

– Östersund var ett modigt och elegant lag som gav det bästa av sig själv, full av entusiasm inför sitt europeiska äventyr och avr stolthet till sina fans, skriver El Correo.

Även i andra delar än den baskiska delen av Spanien hyllas ÖFK.

– Resultatet var en besvikelse – för Östersund, skriver Marca.

Spanska Antena3 beskriver Inaki Williams sena kvittering som ett mål som räddade Bilbao från att falla ner i en djup avgrund.

– Williams sena mål räddade Athletic från att falla ner i den avgrund som öppnades framför deras fötter, skriver sajten.