Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK-ikonen Bobo Sollander lägger skorna på hyllan – men stannar i föreningen: "Har varit en rolig resa"

ÖFK-ikonen Bobo Sollander avslutar spelarkarriären vid 32 års ålder.
Men han stannar i föreningen, bland annat som assisterande lagledare samt på marknadssidan.
– Det har varit en jävligt rolig resa, nu fortsätter den utanför fotbollsplanen i stället, säger han till osdsport.se.

Efter 164 matcher i ÖFK-dressen väljer nu trotjänaren Bobo Sollander att lägga skorna på hyllan. Men han lämnar inte organisationen helt.

Framöver kommer han dels att hjälpa till som assisterande lagledare, dels inom organisationens marknadsteam som stödjande säljare.

– Det känns bra, jävligt bra. Framför allt att jag blir kvar inom föreningen och kan fortsätta vara en del av ÖFK. Det blir en spännande utmaning för mig och det ska bli kul att se vad jag kan hjälpa till med, säger Sollander till osdsport.se.

► (+) ÖFK samlas efter semestern – se direktsändningen från ÖP-hallen här

Publikfavoriten kom till klubben 2006 och har varit med på den otroliga resan från division 1 till slutspel i Europa League.

– Men det jag är mest stolt över är att jag varit med och ändrat attityden till fotbollen i stan. När jag började var det ”ni kommer aldrig att lyckas” eller ”division 1 är en bra nivå för er”. Nu pratar alla i stan om fotboll på ett positivt sätt. Det är väldigt kul att jag har varit delaktig till att skapa en positiv bild av fotbollen, säger han till osdsport.se.

► (+) Så mycket kostar biljetterna till ÖFK–Arsenal: "Alltid varit transparenta i att det skulle bli en prishöjning"

Bobo Sollander säger att han inte kommer att spela fotboll med någon annan förening, utan att den biten av hans liv är klar.

Han vill också rikta ett stort tack till människor han mött både på och utanför planen.

– Jag vill tacka för all kärlek och värme jag fått genom åren. När fansen sjunger ens namn, den känslan går inte att beskriva. Sedan vill jag tacka alla jag mött på stan som hejat och önskat lycka till. Sådant har betytt mycket. Jag är ytterst tacksam att jag fått möjlighet att vara med på den här resan och jag vill tacka alla som hjälpt mig under resans gång, säger Bobo Sollander.

MER OM ÖFK

Uppgifter: ÖFK köper loss målvakten Andreas Andersson från Gefle

► (+) Unik tidslinje: När Wenger vann första titeln kvalade ÖFK på Lövstas grus

Landslagsdebut för "Sotte" när Sverige kryssade – Sema imponerande: "Spelat till sig VM-plats"

Glädjen för ÖFK – VM-drömmen kan rädda kvar Sema i klubben: "Måste inte gå"