Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK klappade ihop mot hungrigt Kalmar – missade välbehövlig trepoängare

Det var aldrig nära, inte egentligen. ÖFK:s dåliga spel i första halvlek bäddade för en välförtjänt tvåmålsseger för Kalmar på hemmaplan.
– Vi saknar en riktig "killer" som gör mål för oss, säger Saman Ghoddos i C More.

Det som började som en intensiv halvlek från båda lagen slutade i katastrof för gästande ÖFK. Slarv och en oförmåga att skapa framåt gav ett hungrigt Kalmar FF möjligheter i ÖFK:s straffområde. Det tog 12 minuter innan Alex Dyer drog på sig ett gult kort men den hettan som ledde fram till det kortet lade sig.

Och bara fem minuter innan domaren Magnus Lindgren blåste till pausvila satte första målet i ÖFK-kassen. Nyförvärvet Henri Anier fick chansen och tog den - och satte ett stenhårt 1-0 i bortre krysset. Hampus Nilsson hade inte mycket att göra på den bollen, det ansvaret låg på slarvigt spel i försvaret och en snabb löpning av Anier.

Detsamma gällde 2-0-målet som tyvärr, för ÖFK:s del, satt genom en väl placerad boll från Ismael Silva Lima bara två minuter senare. Kalmars kapten Rasmus Elm slog en smart hörna som till en början inte såg farlig ut, men blev det tack vare odistinkt försvarsspel av ÖFK. Förvirring, missade markeringar och en boll som landade framför fötterna på brasilianaren Ismael gav Kalmar en välförtjänt ledning.

Det största problemet hos ÖFK låg i att de aldrig på allvar lyckades penetrera Kalmars försvar i första halvlek. Långbollarna från Ronald Mukiibi mot Piotr Johansson och Alhaji Gero genomskådades av KFF-försvaret och det fanns få andra vägar för ÖFK att välja. Kortpassningsspelet satt inte och slarvet gav KFF möjlighet att bygga spelet från grunden i försvaret.

Det såg bättre ut i andra halvlek, med hungrigare ÖFK och framför allt tre byten som gav en injektion: Saman Ghoddos, Hosam Aiesh och Andrew Stadler. Men det räckte inte. Trots bra bollinnehav och finare spel med ordentligare passningar i andra halvlek fick Kalmar ta en välförtjänt trepoängare på hemmaplan.

– Såklart är det en jobbig förlust. Vi gör en bra andra halvlek jämfört med första halvlek, så det känns lite jobbigt att vi inte kan göra mål, säger Saman Ghoddos i C Mores sändning.

C More: Vad är det som saknas i dag?

– Det är att vi inte har någont riktig killer som gör mål för oss. Hade vi haft det hade vi kanske vunnit med 3-2 istället. Och en riktigt målskytt hade gjort 15 mål för oss den här säsongen.

Läs mer:

Lisa Johansson: ÖFK:s "bortaspöke" – dags att analysera problemet och ta död på det

Saman Ghoddos om "bortaspöket": "Vi saknar en riktig målgörare"

Spelarbetyg ÖFK–Kalmar: "En energiinjektion till hela laget"

Potter om kungaparet och förlusten mot Kalmar: "Måste förbättra kollektivet"

ÖFK hade flertalet chanser men förlorade mot Kalmar– så var matchen minut för minut

Tung avslutning på första halvlek för ÖFK – två insläppta mål på två minuter

Mer inför matchen Kalmar – Östersunds FK

ÖFK roddar om startelvan – mot ett anrikt Kalmar med problem

Så ställer ÖFK upp mot Kalmar – Hampus Nilsson vaktar nätet

Valmir Berisha nekas spel i ÖFK under hösten – faller på septemberregeln

Kalmars nya vapen kan ställa till problem för ÖFK – läs allt inför matchen här