Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK-Martin: – Vi har inga hjärnspöken

/

Jumbo i divi­sion 1 norra och svidande kritik efter floppen mot Karlslund. I torsdags samlades ÖFK till mental träning under Peja Lindholms ledning.

Annons

– Några hjärnspöken tror jag inte vi har, men det här är jättebra möten, säger Martin Johansson.

Torsdagkvällar har en tid varit vikt för mental träning. Förra curlingstjärnan Peja Lindholm samt Johan Svelander har hållit i samlingarna som avverkats direkt efter träningen.

ÖFK:s dassiga säsongstart, kan vi anta att den här typen av positiv ”peppning” blir ännu mer viktiga.

– Det är kanonmöten. Jag tror att man måste kommunicera i stället för att alla ska fundera på varsina håll, säger Martin.

– Det handlar inte om någon slags kärnfysik, men vi följer vissa punkter och utvärderar dem. Vad vi kan förbättra och så.

– Det tror jag inte. Det är inte kul att förlora, men det finns inga genvägar till att bryta trenden. Det är hårt jobb som gäller.

– Vi har inte plötsligt blivit dåliga spelare. Vi gjorde en jättebra höst i fjol och teoretiskt borde vi vara bättre efter en vinterträning på det.

Andretränaren Niklas Dahlström berättar att alla ledare försöker få igång laget, inklusive Lindholm och Svelander.

– Det är ingen panik. Vi känner att vi är på gång. Vi är rätt övertygade att vi kommer att hitta rätt linje och att det ska lossna.

Martin Johansson tror inte att ÖFK måste hitta en ny personlighet eller spelsätt.

– Tycker jag inte. Vi hade samma spelsätt i fjol och när Lee (Makel) och Per (Magnusson) kom in i laget fick de anpassa sig. Dessutom spelade vi bra på försäsongen innan de kom.

inser dock att förändringar behövs. Men då förbättringar på ett sånt enkelt område som koncentration och närmarkering.

– Vi har mycket pratat igenom vad vi behöver förbättra. Vi har till exempel släppt in mål på fyra fasta situationer och senast mot Karlslund var det två skitmål. Man ska inte släppa in mål efter inkast. Speciellt inte när vi pratat om det.

I fjol var ÖFK stark och trygg i defensiven. Man släppte sällan in mål på hörnor eller frisparkar.

– Vi måste rätta till spelet på fasta situationer. Bollen ska väck! Det är så onödigt att släppa in mål där. Ofta är försvarande lag i övertag med två-tre män. Det ska nästan vara omöjligt för ett anfallade lag att göra mål.

Budskapet är alltså glasklart inför mötet med Valsta Syrianska: Stäng dörren och kasta bort nyckeln när motståndaren har inkast eller hörna!

Mer läsning

Annons