Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK-motståndaren Arsenal i stor bytesaffär – får en stjärna och släpper en annan

 
ÖFK i Europa League
Visa alla artiklar

Om några veckor möter Östersund Arsenal i Europa League.
Då kommer de slippa Alexis Sanchez – men får dras med en annan världsstjärna i stället.
– Jag ska göra mitt bästa för att skapa historia här, säger Henrich Mchitarjan till Arsenals hemsida.

Arsenal är inblandade i en av de största affärerna under vinterns transferfönster. Det efter att ha bytt bort Alexis Sanchez till Manchester United och i utbyte fått Henrich Mchitarjan.

Chilenaren Sanchez gjorde 24 mål förra säsongen, men har inte varit lika produktiv den här. Stjärnan med förflutet i Barcelona har än så länge gjort sju mål. Återstår att se vad han kan göra i ny tröja.

I utbyte får Arsenal den armenske stjärnan Henrich Mchitarjan. 29-åringen var inne på sin andra säsong i Manchester United efter att ha anslutit från Dortmund.

– Jag är glad att vi kunde slutföra affären och jag är glad över att vara här. Det är en dröm som blir sann för jag har alltid drömt om att spela för Arsenal. Nu när jag är här ska jag göra mitt bästa för att skapa historia, säger nyförvärvet till Arsenals hemsida.

– Henrich är en väldigt komplett spelare. Han skapar chanser, försvarar bra, är snabb och väldigt hängiven. Jag måste säga att han är en spelare som har allt, säger tränaren Arsene Wenger.

Trots att Mchitarjan spelat i Champions League med Manchester United, kan han anmälas till Arsenals trupp mot Östersunds FK.