Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK omkört av speedigt och överlägset Degerfors

/

Det var som att bli omkörd av en racerbil på motorvägen. ÖFK såg Degerfors i backspegeln, men tempot var för högt för att kunna svara.
– Det var superettan mot division 1, sa tränaren Kalle Björklund efter 1–3 på Stora Valla.

Annons

ÖFK fick en lektion i fotbollskonst. Degerfors var klassen bättre i det mesta. De som påstår att ”farten dödar” hade helt rätt.

Värmlänningarnas speed fick ÖFK att knäa.

– Det hade ett annat tempo än oss. Det bästa laget vi mött i år, menade Björklund, som trots höga rop och aktiv coaching inte kunde ändra något på matchbilden.

Det var främst tre mittfältare hos Degerfors som dominerade matchen. Tobias Solberg, Johan Bertilsson och förre IFK Göteborgsspelaren Sebastian Henriksson.

De tre spelade framför två defensiva mittfältare och det var en kombination som fungerade perfekt. Speciellt Bertilsson var extremt vass.

om ÖFK?

Jodå, visst hade laget närkontakt vid 1–1, men det var mest kosmetika. Degerfors gjorde blixtsnabbt 2–1 genom Sebastian Henriksson och då var det rullgardinen ned för ÖFK.

– Degerfors var bättre. De har åtta spelare med rutin från superettan plus Sebastian Henriksson från Örebro, sa andretränaren Niklas Dahlström.

– Passningsspelet, rörelsen. Ett komplett lag och mer spelsmart.

– Ja, de fick kanske lite för mycket tid på sig och övertag, men vi ändrade på vårt spel i mitten på första halvlek. Fast hade vi pressat högt hade de kanske spelat igenom oss.

Fanns det då inte någon solskensfaktor i ÖFK:s spel?

Jo, i början av andra halvlek bet laget ifrån sig bra och under en kort period tog sig faktiskt Degerfors knappt över halva planen.

Nu väntar ett knippe matcher mot Norrlandslag. Umeå söndag 7 juni, Brage onsdag 10 juni och Skellefteå 14 juni. Då måste det bli segrar.

– Måste och måste. Vi ska inte stirra oss blinda på poängen, säger Dahlström.

– Ja, visst är det viktigt om vi inte vinner allt på hösten.

Mer läsning

Annons