Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK öser på i juniorallsvenskan – sex mål igen

6–2 mot Hille i premiären och 6–3 mot Timrå i andra omgången.
Glöm inte miniräknaren om du ska se ÖFK i juniorallsvenskan.

– Det är full fart framåt och det ska det vara också. Vi har sagt att vi ska våga anfalla varierat, försöka fylla på med både ytterbackar och innerbackar, säger ÖFK:s tränare Peter Andersson.

– Visst, ibland kan det kanske ske på bekostnad av det defensiva spelet. Men där är vi så trygga att vi ska kunna stänga butiken ändå.

Mot Timrå chocköppnade ÖFK med ett våldsamt effektivt djupledsspel. Emil Edervall och Daniel Andersson fick varsin långboll i steget och vi hade 2–0 redan efter sju minuter.

1–0 och 2–0. Jätteroligt att se eftersom vi tränat mycket på just den typen av anfall i veckan, säger Andersson.

Trean, fyran och femman var inte så mycket sämre de heller:

3–1 skruvade Axel Dahlin fast i bortre krysset med en frispark strax utanför straffområdet.

4–1 tryckte vänstermittfältaren Tom Perman upp i nättaket med ett tungt vinkelavslut.

5–1 var dagens snyggaste. Perman vände bort sin bevakning och precisionssköt ett inlägg i pannan på framstörtande Daniel Andersson.

ÖFK ägde verkligen matchen, inte bara sett till antalet målchanser, utan även sett till tiden med bollen och kvaliteten i passningar och avslut.

– Vi var lite rejälare än Timrå, helt klart. Det negativa är vår tendens att gå ned oss och bara ta i när det behövs. Som exempelvis när de gör 5–2 och 5–3 inom loppet av en minut, då är det som att vi ”måste” göra ett mål igen. Den inställningen måste finnas där hela tiden, oavsett vad det står i matchen, säger Peter Andersson.

– Jag vet faktiskt inte. Hille som vi slog med 6–2 i premiären var ju topptippade inför seriestarten, till exempel. Men vi får väl se, det känns väl som att Gif Sundsvall borde ha ett ganska bra lag i alla fall?

Svar på den frågan får vi faktiskt redan nästa lördag, då ÖFK tar emot Giffarna på Jämtkraft Arena.

ÖFK:s mål: 1–0 (5) Emil Edervall, 2–0 (7) Daniel Andersson, 3–1 (25) Axel Dahlin, 4–1 (56) Tom Perman, 5–1 (66) Daniel Andersson, 6–3 (87) Daniel Andersson.