Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK påväg mot tredje raka segern– då gjorde Athletic Bilbao sent kvitteringsmål

 
ÖFK i Europa League
Visa alla artiklar

Athletic Bilbao tog ledningen på grund av att Aly Keita halkade. I övrigt dominerade ÖFK spelet. I andra skulle de få ge igen. Först kvitterade Alhaji Gero och sedan kunde Curtis Edwards slå in 2–1. Men i 89:e kunde Athletic Bilbao kvittera igen, matchen slutade 2–2.

Athletic Bilbao inledde direkt med att visa ÖFK att de ställdes mot det tuffaste motståndet hittills. Gästerna snurrade genast upp ÖFK i deras straffområde och vore det inte för ett slarvigt avslut så hade det stått 0–1 innan det ens gått två minuter. Men ÖFK kontrade direkt när Ken Sema kom in fri på kanten, inspelet misslyckades dock och Athletic Bilbao kunde rensa. Sedan hade ÖFK fortsatt tryck runt gästernas straffområde. Ken Sema blev återigen inblandad i ett jätteläge när han kunde skicka en boll som friställde Curtis Edwards helt i straffområdet men det blev inget mål i det läget.

0–1-målet kom efter 14 minuter efter en riktig blunder av Aly Keita som halkade när han skulle ta emot ett enkelt hemåtpass från Ronald Mukiibi och tappade bollen och lämnade helt öppet mål för Athletic Bilbaos Aritz Aduriz som kunde sätta matchens första mål och ÖFK:s första baklängesmål i Europa League.

Curtis Edwards brände läge efter läge, firma Edwards och Sema fick flera briljanta lägen, i 32:a minuten kom Edwards återigen fri men sköt strax ovanför ribban och det var fortfarande mållöst för hemmalaget.

Även Athletic Bilbao lyckades med en del inspel men förutom målet hade ÖFK vassare chanser i första. Innan halvlek snurrade Bachirou in en boll till Ken Sema som gav Gero chansen att nicka in ett kvitteringsmål men bollen strök stolpen och gick precis utanför.

0–1 speglade inte alls matchbilden, ÖFK visade sig verkligen från sin bästa sida första halvleken mot Athletic Bilbao. Skulle man bara göra mål på alla fina lägen man skapade så skulle det bli seger.

ÖFK fick en drömstart på andra halvlek. Efter flipperspel i straffområdet skulle både Dennis Widgren och Saman Ghoddos vara nära på att snubbla in kvitteringsmålet innan det till sist blev Alhaji Gero som fick in bollen i mål. En trasslig men oerhört viktig situation.

Kort därefter fick både Ken Sema läget att skicka in 2–1 och även Tom Pettersson efter ett försök på nick.

Till sist skulle även Edwards, som haft flest lägen i första, få sätta en boll för ÖFK efter ett inlägg från höger som han klippte på volley.

Showen fortsatte med Bachirou, Ghoddos och Sema och alla försökte lura in en 3–1-boll. Men Athletic Bilbao stod emot trots att ÖFK hade bra tryck. Även publiken gjorde sitt för den rätta matchkänslan och inramningen, det märktes att det var EL och inte allsvenskan som spelades i kylan.

Iñaki Williams kunde i 89:e minuten kvittera för bortalaget och de sista minuterna blev en rysare. Men lagen fick till slut dela på en poäng vardera.

Östersunds FK - Athletic Bilbao 2–2 (0–1)

Målen: 0–1 (14) Aritz Aduriz 1–1 (52) Alhaji Gero, 2–1 (64) Curtis Edwards, 2–2 (89) Iñaki Williams.

Publik: 7 840