Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK räknar med lugnt fönster

I morgon onsdag öppnar övergångsfönstret i svensk fotboll igen.
Östersunds FK kan värva spelare – och även tappa spelare – i jakten på en allsvensk plats.
– Men jag tror inte att några stora förändringar är aktuella, säger Graham Potter.

15 juli–11 augusti är övergångsfönstret öppet inom svensk fotboll. Det betyder att det är då svenska lag kan värva proffsspelare under sommaren.

De senaste åren har det inneburit högsäsong för ÖFK. 2013 kom spelare som Sinan Ayranci, Craig Barr, Jason Walker och Taylor Morgan under sommaren. I fjol dök Fouad Bachirou och Haraldur Björnsson upp.

Det är även under sommaren som David Accam och Modou Barrow har lämnat klubben.

– Vi är inte riktigt i samma sits i år. När de flyttade hade de gjort stora avtryck individuellt. I år har det varit mer av en laginsats, säger ÖFK:s manager Graham Potter.

Mycket kan förstås hända, men enligt honom ska vi inte vänta oss några stora förändringar i truppen i sommar.

– Det är inte att vi inte har koll på spelarmarknaden. Vi har ögonen på olika alternativ, men vi ska inte ta in spelare bara för sakens skull. Då ska det vara spelare som tillför, säger Graham Potter.

Robert Hammarstedts kontrakt har löpt ut och Monday Samuel är korsbandsskadad. Det är ändringarna så här långt jämfört med våren.

Ytterligare tio spelare har utgående kontrakt efter säsongen, däribland Brwa Nouri, Alex Dyer och Seon-Min Moon.

– Först ska vi fokusera på att göra en riktigt bra höst tillsammans, men sedan kommer vi att börja titta på kontrakten också, säger Graham Potter.

Taylor Morgan har varit utlånad till skotska andraligan under våren, men han väntas inte komma tillbaka i år:

– Taylor har inte fått spela så mycket som vi kanske hoppades på i Falkirk. Vi kommer att försöka låna ut honom även i höst.

Det kan även bli tal om att låna ut spelare till IFK Östersund. Det nygamla systemet med en "lånelista", där spelare kan lånas ut i enstaka matcher, är tillbaka.

Unga spelare som Grace Tanda, Sebastian Lundbäck och Linus Sjöberg kan vara aktuella.

– Det kommer att bli en sådan lista, sedan får vi se hur den används, säger Graham Potter.