Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK:s arenaproblem – en kamp mot klockan: "Det är ju bråttom med allt"

För att Östersunds FK ska få spela i Europaligan på hemmaplan krävs att man löser Uefas krav på Jämtkraft Arena. Nu går Östersunds kommun en kamp mot klockan för att få arenan godkänd.
– Det är ju bråttom med allt, säger Örjan Jervidal, vd för Östersund Sport- och Eventarena AB, till kommunens hemsida.

För att Östersunds FK ska få spela i Europaligan på hemmaplan krävs bland annat att man asfalterar utanför arenan. I ett nästa steg behöver man även bredda planen och fixa mer sittplatser. Nu pågår ett intensivt arbete för att lyckas med att få allt klart i tid.

– Arbetet med åtgärdsförslag pågår och räknas i vissa delar vara klar de närmaste dagarna. Tidsperspektivet är en av de svåraste frågorna. Det är ju bråttom med allt, säger Örjan Jervidal, vd för Östersund Sport- och Eventarena AB, till kommunens hemsida.

ÖFK är klara för den andra kvalomgången i Europaligan och har speldagarna 13 och 20 juli.

– Arenaägaren, Östersund Sport- och Eventarena AB, har fått i uppdrag av oss att ta fram åtgärdsförslag inklusive kostnader utifrån den besiktning som Uefa genomförde i förra veckan, säger Johan Palm, chef på Kultur- och fritidsförvaltningen.

För dig som loggar in:

Ökad press på ÖFK och kommunen efter UEFA:s besiktning – kräver snabba åtgärder

ÖFK-avancemang i Europa League kan tvinga fram ny jättesatsning på arenan – annars måste matcherna spelas i Trondheim

Europa League inkörsporten till de riktigt stora pengarna – så här spelas turneringen