Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK:s fina gest – skänker en procent av lönerna till Darfur United: "Är fantastiska"

Östersunds FK har haft en god relation till Darfur United, bildat av flyktingar från Darfur.
Nu meddelar klubben att de kommer skänka en procent av sina löner till klubben och fotbollsskolorna i flyktinglägrena i Tchad.
– Det här gör en stor skillnad för många, säger Moubarak Abdallah, en av spelarna i Darfur United.

Darfurkonflikten har drivit miljontals människor på flykt från Darfurregionen i Sudan, och kostat hundratusentals liv. Till följd av det lever många av de drabbade i flyktingläger i grannlandet Tchad.

2011 föddes idén till att bilda Darfur United, för att få människorna i flyktinglägrena att glömma eländet för en stund och förena olika stammar och folkgrupper.

När fotbolls-VM för minoriteter spelades i Östersund 2014, hoppade 13 av spelarna av och valde att inte återvända, för att i stället söka asyl i Sverige.

ÖFK har genom åren haft en god relation till klubben. Nu skriver de på sin hemsida att de anställda i ÖFK kommer skänka en procent av sina löner för att stötta det humanitära arbetet och fotbollsskolorna i flyktinglägrena.

– ÖFK-killarna är fantastiska och det här gör en stor skillnad i livet för så många i Tchad, säger Moubarak Abdallah, en av spelarna i Darfur United, i ett pressmeddelande.

För Plus-kunder: Flyktingarnas egna berättelser – här är storyn bakom Darfur United

Läs också: Mohammed och Mubarak i Darfur United fick efterlängtat besked i julklapp

Läs också: Darfur United åker till London: "Vi spelar för våra familjer och vänner i Darfur"

Läs också: Darfur United återförenade efter två år

Läs också: Hela Darfur United får stanna i Sverige