Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK:s härliga vändning

Nya vindar blåser på planen för Östersunds FK. Inte ens en klassisk mardrömsstart stoppar laget just nu.
– Vi har ett härligt självförtroende, säger Jamie Hopcutt efter 3–1 mot Gais.

Det var precis den typ av matchbild som sänkt ÖFK så många gånger förut i Superettan. Med fyra mittbackar frånvarande av olika anledningar fick Douglas Bergqvist och Jonathan Azulay testa tillsammans som mittlås.

Efter en halvtimme hade Bergqvist linkat av knäskadad, Azulay skickat in 0–1 i eget nät och mittfältaren Alex Dyer blev nödlösning som högerback när James Baldwin tvingades hoppa in i mitten. En mardrömsstart.

– Det är en sådan säsong där vi har ställts inför sådana scenarion. Vi är ganska vana nu. Jag tycker ändå att spelarna svarade på ett väldigt bra sätt, säger ÖFK-managern Graham Potter.

Efter paus kom den stora skillnaden. ÖFK var plötsligt mycket piggare i presspelet, mer attackvilligt och Modou Barrow flyttade över till vänsterkanten. Barrow gjorde två mål själv när han utmanade Gaisförsvaret i djupledsspelet. Snyggaste fullträffen stod ändå Jamie Hopcutt för. Hans 2–1-mål i 69:e minuten var den stora snackisen efter matchen i ÖFK-lägret. Ett högerskott upp i bortre krysset, totalt otagbart för Gais-målvakten Tommi Vaiho.

– Det var ett riktigt härligt mål att sätta dit och jag tror nog att det ändrade matchen för oss. Förhoppningsvis kan jag hålla mig skadefri nu och nå tio mål. Det är ett mål jag har, säger Jamie Hopcutt.

Fullträffen i krysset gav ÖFK ännu mera energi och satte en tung keps på flera Gais-huvuden.

Efter att Barrow och Dennis Widgren väggat sig fram till 3–1 försökte Gais flytta upp folk, men det slutade bara i frustration.

Medan poliser och vakter stod bakom Gais-båset och höll koll på frustrerade hemmafans, höll nya mittbacksduon Jonathan Azulay och James Baldwin koll på framstötarna. Duon som inte alls spelat mittbackar under säsongen var nu grundbultar i ÖFK:s försvarsmässigt kanske stabilaste halvlek i år.

– Det är alltid speciellt att spöa Gais, medger Jonathan Azulay, fostrad i rivalklubben IFK Göteborg och nu utlånad från "Blåvitt".

– Mittback är min naturliga position och jag fortsätter gärna här på fredag, säger Jonathan Azulay.