Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK:s inlånade försvarare om framtiden: "Jag trivs bra i Östersund"

Sju starter i allsvenskan, en i Europa League och en i Svenska cupen.
Snart går Tim Björkströms lånekontrakt med ÖFK ut och han kommer inte att återvända till Djurgården. Samtidigt öppnar han för en fortsättning i ÖFK-tröjan.
– Jag trivs bra i Östersund och även om jag inte spelat så mycket tycker jag att jag utvecklats och blivit bättre här, säger han till fotbolldirekt.se.

Tim Björkström anslöt på lån till ÖFK från Djurgården en vecka innan transferfönstret stängde i vintras.

Sedan dess har det blivit sju starter och fyra inhopp för totalt 649 minuter i allsvenskan för Björkström vars lånekontrakt med ÖFK går ut sista november och kontraktet med Djurgården går ut efter säsongen.

Men någon återkomst till Djurgården kommer det däremot inte att bli.

– Djurgården kommer jag inte gå tillbaka till och det är ömsesidigt. Det är inget att hymla om. Djurgården är ett avslutat kapitel, men det är inga hard feelings, absolut inte. Jag fick ett val om att bli utlånad någon vecka innan fönstret stängde och jag bestämde mig för Östersund, säger Björkström till fotbolldirekt.se.

Trots att han inte tagit en startplats i ÖFK och bara spelat 55 minuter i Europa League stänger inte den 26-årige försvarsspelaren dörren för en fortsättning i Östersund.

– Jag trivs bra i Östersund och även om jag inte spelat så mycket tycker jag att jag utvecklats och blivit bättre här. Jag måste ta hänsyn till familjen också så jag får sätta mig ner och se. Men rent fotbollsmässigt trivs jag. Östersund spelar en väldigt bra fotboll och de har visat i Europa att de håller på en hög nivå, säger han.

Förutom det fotbollsmässiga kommer han också att väga in familjesituationen i sitt framtida klubbval, med en dotter på ett och ett halvt år.

Några problem under året i Östersund har det dock inte varit för familjen.

– Vi bor i en lägenhet just nu och skulle jag stanna kvar här köper vi nog ett radhus med lite mer tomt och så. Jag har en liten dotter som är ett och ett halvt år så man får tänka på det också, säger han.

Samtidigt meddelar han att det jobbas på en lösning för att han ska kunna vara med i den avslutande gruppspelsmatchen mot Hertha Berlin.

För Plus-kunder: Säsongsavslutning på Jämtkraft Arena – så här har det gått för ÖFK i de 24 tidigare hemmamatcherna 2017

För Plus-kunder: "Sotte" om utmärkelsen och kärleken till Östersund: "Hela staden är underbar"

För Plus-kunder: Ken Sema om landslaget, mötet med världsstjärnan och bragden mot Italien: ”Det var glädje, känslor och tårar”